Latest posts

Πώς να αγοράσετε κοσμήματα από ρουμπίνι: 5 συμβουλές για επιτυχία





Κοσμήματα με ρουμπίνι



Αυτές οι κόκκινες πέτρες που λαμπυρίζουν με ένα εσωτερικό φως αναζητούνται εδώ και αιώνες για την ομορφιά και την αξία τους. Τα κόκκινα ρουμπίνια μπορεί να είναι εκπληκτικά όμορφα και εξίσου ακριβά! Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να αγοράσετε κοσμήματα με ρουμπίνια.

Συμβουλές για την αγορά ενός ρουμπινιού



Όταν πρόκειται για την αγορά ενός κοσμήματος με ρουμπίνι  υπάρχουν μερικοί βασικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν κάνετε την αγορά σας. Δεν είναι μόνο το χρώμα και η διαύγεια σημαντικά, αλλά η κοπή και η προέλευση μπαίνουν στο παιχνίδι. Τα ρουμπίνια συνήθως έρχονται σε βαθμούς από ΑΑΑ έως Β. Ωστόσο, ένα ΑΑ σε ένα κοσμηματοπωλείο μπορεί να είναι Α σε ένα άλλο. Έτσι, μπορεί να είναι σημαντικό να έχετε μια καλή κατανόηση του τι πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε ρουμπίνια. Εξερευνήστε αυτές τις 5 συμβουλές για την αγορά ρουμπίνων.

1. Ελέγξτε τη διαύγεια στο ρουμπίνι σας



Οι φυσικοί πολύτιμοι λίθοι όπως τα ρουμπίνια θα έχουν κάποιου τύπου εγκλείσματα. Αυτό σημαίνει ότι η πέτρα θα εμφανίσει λεπτές γραμμές ή κηλίδες μέσα της όταν κτο κοιτάτε στο φως. Ένα ρουμπίνι καλής ποιότητας θα είναι καθαρό και τα εγκλείσματα, εάν υπάρχουν, θα είναι ελάχιστα ή τουλάχιστον δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι. Η παρουσία εγκλεισμάτων σημαίνει ότι η πέτρα μπορεί να ραγίσει ή να θρυμματιστεί.Είναι ατέλειες στην πέτρα.



Όταν ελέγχετε για εγκλείσματα, ζητήστε πάντα από τον κοσμηματοπώλη να δει το ρουμπίνι σας κάτω από έναν φακό ή ένα μικροσκόπιο. Μην αγοράζετε το ρουμπίνι αν εμφανίζει θολή εμφάνιση λόγω των εγκλεισμάτων. Επίσης, αναζητήστε εγκλείσματα που φτάνουν στην επιφάνεια καθώς αυτά κάνουν το ρουμπίνι πιο αδύναμο και τείνουν να χωρίζονται κατά μήκος της ρωγμής. Οι επαγγελματίες χρησιμοποιούν αυτό το σύστημα βαθμολόγησης για συμπεριλήψεις.



    VVS: Δευτερεύουσες εγκλίσεις. Δεν επηρεάζει την εμφάνιση

    SI1: Ελαφρά εγκλείσματα. Μικρή επίδραση στη λάμψη

    SI2: Ελαφρά εγκλείσματα. Ελαφρά επίδραση στη λάμψη

    Ι1: Προφανείς εγκλίσεις

    Ι2: Εξέχουσες εγκλίσεις

    I3: Πολλά εξέχοντα εγκλείσματα



2. Κατανοήστε το μέγεθος και το χρώμα των ρουμπίνων



Τα πιο πολύτιμα ρουμπίνια έχουν ένα κόκκινο χρώμα. Ωστόσο, οι πέτρες μπορούν να έχουν σχεδόν όλες τις αποχρώσεις του κόκκινου, συμπεριλαμβανομένου του ροζ, σύμφωνα με το Gemological Institute of America, Inc. Συνήθως, θέλετε να αναζητήσετε ένα ζωηρό κόκκινο ρουμπινί χρώμα, όχι πορτοκαλί ή μοβ. Ο κορεσμός του κόκκινου βαθμολογείται επίσης σε μια κλίμακα από 1-6, με το 6 να είναι ο βέλτιστος κορεσμός της πέτρας.



Το μέγεθος, η ποιότητα και το χρώμα του ρουμπινιού θα καθορίσουν την τιμή που θα πληρώσετε. Οι μεγαλύτερες πέτρες είναι πιο ακριβές. Ομοίως, τα καθαρά ρουμπίνια με ελάχιστα ή καθόλου εγκλείσματα θα κοστίζουν περισσότερο από αυτά με ορατά εγκλείσματα. Ένα ρουμπίνι χωρίς εγκλείσματα μπορεί να σας κοστίσει δύο φορές περισσότερο από ένα άλλο που είναι πολύ μεγαλύτερο αλλά με μερικά εγκλείσματα μέσα.

Πρόσωπο που κρατά το ρουμπίνι με το τσιμπιδάκι

3. Γνωρίστε τις περικοπές σας



Τα ρουμπίνια έρχονται σε διάφορα κοψίματα. Σύμφωνα με το GIA, μπορείτε να βρείτε ρουμπίνια  στρογγυλά, οβάλ, τριγωνικά, τετράγωνα, pear cut . Συνήθως, το σχήμα της αρχικής πέτρας υπαγορεύει τον τύπο κοπής που είναι καλύτερος για την πέτρα που έχετε. Για παράδειγμα, το λάθος κόψιμο σε μια πέτρα μπορεί να αλλάξει την εμφάνιση της πέτρας από κόκκινη σε πορτοκαλί. Επομένως, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι αγοράζετε τα ρουμπίνια σας από έναν έμπειρο κοσμηματοπώλη και να ελέγξετε το χρώμα και τον κορεσμό για να βεβαιωθείτε ότι η κοπή δεν έχει επηρεάσει την ποιότητα της πέτρας.



Να βλέπετε πάντα την πιθανή αγορά ενός ρουμπινιού  κάτω από τον κατάλληλο φωτισμό. Τα φώτα φθορισμού λειτουργούν θαυμάσια στο γραφείο. Ωστόσο, είναι «λευκό -κόκκινο» και έτσι κάνουν την αξιολόγηση των χρωματιστών πολύτιμων λίθων εφιάλτη. Ζητήστε να δείτε το ρουμπίνι κάτω από μια ποικιλία φώτων, όπως το φως πυρακτώσεως και το φως της ημέρας.

4. Ελέγξτε για βελτιώσεις



Πολύ συχνά, τα ρουμπίνια έχουν κάποια μορφή επιφανειακής επίστρωσης που χρησιμοποιείται για να καμουφλάρει επιφανειακά κατάγματα. Τέτοιες επικαλύψεις θα φθαρούν με τον καιρό. Πάντα να ρωτάτε τον κοσμηματοπώλη σας εάν το ρουμπίνι έχει υποστεί επεξεργασία ή επικάλυψη με οποιονδήποτε τρόπο για να βελτιώσει την εμφάνισή του. Διαφορετικοί τύποι θεραπειών περιλαμβάνουν θερμικές επεξεργασίες, πλήρωση γυαλιού ή επούλωση ροής.

5. Ρωτήστε για την προέλευση των ρουμπίνων



Τα ρουμπίνια εξορύσσονται σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, ορισμένες τοποθεσίες φημίζονται για την παροχή πολύτιμων λίθων υψηλής ποιότητας. Επομένως, το να γνωρίζετε εάν το ρουμπίνι σας εξορύχτηκε στη Μιανμάρ ή στο Πακιστάν μπορεί να σημαίνει για την ποιότητα του πολύτιμου λίθου. Για παράδειγμα, τα ρουμπίνια της Βιρμανίας είναι σπάνια και πιο ακριβά και βρίσκονται στη Μιανμάρ, ενώ τα ρουμπίνια που εξορύσσονται στην Ινδία είναι φθηνότερα σε ποιότητα.

Αξία Ρουμπίνι



Σύμφωνα με την Gem Society, τα ρουμπίνια έρχονται σε διαφορετικά εύρη τιμών. Τα ρουμπίνια της Βιρμανίας μπορούν να πουληθούν για πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια το καράτι. Επιπλέον, η Paragon Gems Inc. διαθέτει κορυφαίας ποιότητας ρουμπίνια για 700-1.500 $ το καράτι. Ωστόσο, εμπορικά ρουμπίνια χαμηλής ποιότητας μπορούν να βρεθούν για 50-100 $ το καράτι.



Αποκτώντας την τέλεια ρύθμιση



Τώρα που έχετε μια ιδέα για το πώς να βρείτε την τέλεια πέτρα, είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε λίγα πράγματα για τη ρύθμιση. Δεδομένου του κόκκινου χρώματος τους, τα ρουμπίνια λειτουργούν καλύτερα με κίτρινο ή λευκό χρυσό, καθώς και με πλατίνα. Ωστόσο, το όμορφο χρώμα του ρουμπινιού μπορεί να λειτουργήσει καλά με διαφορετικά μέταλλα. Έτσι, η ρύθμιση μπορεί να εξαρτάται από τις προσωπικές σας προτιμήσεις.

Πώς να αγοράσετε ρουμπίνια



Το να γνωρίζετε πώς να αγοράζετε κοσμήματα από ρουμπίνι μπορεί να σας βοηθήσει μακροπρόθεσμα. Όχι μόνο θα αποκτήσετε τον καλύτερο πολύτιμο λίθο για τα χρήματά σας, αλλά μπορείτε να είστε σίγουροι ότι δεν θα σας εκμεταλλευτούν. Να ξέρετε  πώς να αναζητάτε κοσμήματα με ρουμπινί . Ήρθε η ώρα να αγοράσετε.

Posted in: Default category

Leave a comment

Call Our Store

+302103218290

visiongold@outlook.com

Working hours of our store:

On weekdays:

Saturday:

Sunday:

from 8:00 to 21:00

from 9:00 to 20:00

from 10:00 to 19:00

Boxed:

Sticky Add To Cart

Font: