Latest posts

Επιλέξτε το σωστό διαμάντι για το μονόπετρο δαχτυλίδι σας

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τα διαμάντια

 Τα διαμάντια είναι παντοτινά και φυσικά ο καλύτερος φίλος μιας γυναίκας........
 Παρόλα αυτά είναι υπερτιμημένα και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί πώς θα επιλέξουμε το σωστό διαμάντι για το δαχτυλίδι μας. Κατά καιρούς υπάρχει περιορισμένη ποσότητα Διαμαντιών όταν ανεβαίνουν οι τιμές κάτι για το οποίο δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι αλλά μπορούμε Γνωρίζοντας κάποια μυστικά να επιλέξουμε το διαμάντι που αντέχει η τσέπη μας χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις στην ποιότητα. Βασικά ένα διαμάντι δεν αξίζει τίποτα εάν το βλέπετε απλά ως ένα πέτρωμα και όχι σαν συναίσθημα στο πρόσωπο της αγαπημένης σας σαν μία υπενθύμιση αγάπης κάθε φορά που το κοιτάει( αν δεν γίνεται αυτό τότε θα ήταν λογικό να μην αγοράσετε μονόπετρο με διαμάντι αλλά με ζιργκόν)

 Τα διαμάντια είναι και αυτά ένα εμπόρευμα



 Τα διαμάντια είναι και αυτά ένα εμπόρευμα με σταθερά ανοδικές τιμές.... Έτσι οι έμποροι λιανικής πωλήσεις Διαμαντιών με τη μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη θα αποκτήσουν τις καλύτερες τιμές αγοράζοντας από μεγάλους αντιπροσώπους ή κατευθείαν από την Πηγή δηλαδή εκεί που κόβονται τα διαμάντια και στη συνέχεια θα με τα πουλήσουν σε μικρότερους αντιπροσώπους ή εμπόρους λιανικής πώλησης και σε κάθε επίπεδο που αλλάζει χέρια το διαμάντι προσθέτετε και ένα ποσοστό πάνω στο κόστος. Η προσφορά και η ζήτηση για ένα συγκεκριμένο μέγεθος σχήμα ή βαθμό καθαρότητας είναι και αυτός Ένας ρυθμιστικός παράγοντας για την τιμή ενός διαμαντιού Δηλαδή κατά καιρούς κάποια διαμάντια λόγω του σχήματος η του βαθμού καθαρότητας ζητούνται πιο πολύ από την αγορά ώστε η τιμή λόγω της ζήτησης τους να ανεβαίνει. Όποιος σας πουλάει ένα διαμάντι δεν είναι εξ ορισμού χονδρέμπορος και δεν σας προσφέρει πραγματική χονδρική τιμολόγηση παρόλο που μπορεί να το διαφημίζει αυτό. Ο καλύτερος τρόπος για να δείτε αν η τιμή Αυτή είναι λογική για το διαμάντι που σας προτείνουν είναι να κάνετε μία προσεκτική έρευνα στο διαδίκτυο κοιτώντας τις διεθνείς τιμές των πολύτιμων λίθων. Ωστόσο η τιμή που θα πληρώσετε για το διαμάντι που θα επιλέξετε ποικίλει ανάλογα με τα ποσά" χέρια έχει αλλάξει η πέτρα" από εμπόρους προτού καταλήξει στα δικά σας.  Πολλοί έμποροι θα σας λένε ότι τα  σας δίνουν εγγύηση από το κοσμηματοπωλείο τους για τα διαμάντια τους το οποίο δεν έχει καμία αξία Εάν δεν συνοδεύεται από μία πιστοποίηση G.I.A από γεμολογο.


 Όλα τα "C" δεν είναι ίδια

 Εάν κοιτάτε την κοπή ενός διαμαντιού έχετε κάνει μία καλή αρχή για την επιλογή ενός διαμαντιού. Συνήθως οι περισσότεροι κοιτάνε την καθαρότητα χωρίς να δίνουν τόσο μεγάλη έμφαση στα άλλα χαρακτηριστικά ενός διαμαντιού οπως το χρώμα και  η κοπή  του διαμαντιού. Η καθαρότητα είναι Ασφαλώς ζητούμενο αλλά  είναι και ένας καθοριστικός παράγοντας ώστε να ανεβαίνει η τιμή  του διαμαντιού. Ενώ το χρώμα είναι αυτό μαζί με την κοπή που θα δώσουνε την ξεχωριστή Λάμψη και χρώμα στο διαμάντι ώστε να φαίνεται εντυπωσιακό!!!!! Το νόημα με όλες αυτές τις πληροφορίες είναι ότι αν δεν διαθέτουμε πολλά χρήματα είναι προτιμότερο να διαλέξουμε μία πέτρα καθαρότητας παραδείγματος χάρη SI αλλά καλό χρώμα και καλής κοπής παρά ένα διαμάντι καθαρότητας vvs για παράδειγμα αλλά όχι καλού χρώματος ωστε το διαμάντι να έχει μία κιτρινωπή απόχρωση απογοητεύοντας μας. Εάν δεν  έχετε πρόβλημα χρημάτων τότε  επιλέξτε από όλα τα  "C"   τις υψηλότερες βαθμίδες.( η καθαρότητα της πέτρας από το SI και πάνω είναι ολοκάθαρη δια γυμνού οφθαλμού,Έτσι δεν πρόκειται να δείτε στίγματα στο διαμάντι σας παρά μόνο αν το  εξετάσετε προσεκτικά με μικροσκόπιο) Συμβουλή μας Εάν θέλετε να ξοδέψετε χρήματα επενδύστε στο χρώμα της πέτρας και στην Κοπή της!!!


  Δεν είναι ανάγκη το μονόπετρο σας να είναι ακριβό

 Μην υποκύπτετε στην αυξανόμενη κοινωνική πίεση που θέλει το μονόπετρο να είναι πανάκριβο και καλύτερα αγνοείστε εντελώς την ιδέα ότι πρέπει να να δαπανήσετε ένα συγκεκριμένο ποσό για ένα δαχτυλίδι αρραβώνων!!! Δεν είναι ανάγκη να ξοδέψετε τρεις ή τέσσερις μισθούς σας ή ακόμα και περισσότερο για να αγοράσετε  ένα επώνυμο μονόπετρο πληρώνοντας απλά τη φίρμα ενός ακριβού κοσμηματοπωλείου. Εμείς στο εργαστήριο κοσμημάτων μας σας προσφέρουμε την καλύτερη ποιότητα σχέσης τιμής. Δεν έχετε παρά να σκεφτείτε μόνοι σας και να ενεργήσετε έξυπνα προς όφελός σας!!!

 Επενδύστε στο χρώμα

 Το χρώμα του διαμαντιού αναφέρεται στο εσωτερικό του χρώμα και δεν έχει καμία σχέση με τη λαμπρότητα και τη διασπορά των χρωμάτων όταν το φως περνάει μέσα από το διαμάντι. Όταν βαθμολογούνται τα διαμάντια Αυτό γίνεται κάτω από ένα ειδικό φως που αντιπροσωπεύει το φως του ήλιου με ασήμαντες ποσότητες υπεριώδους ακτινοβολίας σε ένα λευκό φόντο και με το διαμάντι ανάποδα ώστε να μπορούν να δουν μέσα από το σώμα της πέτρας εύκολα.
 Στη συνέχεια συγκρίνετε αυτό το διαμάντι με ένα διαμάντι γνωστού βαθμού παρόλα αυτά δεν υπάρχει χρωστική μνήμη επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να δουν πάνω από 1000000 αποχρώσεις του χρώματος οπότε δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για ένα μοναδικό χρώμα Διαμαντιών χωρίς να έχει συγκροτηθεί με μία πιστοποιημένη πέτρα.. Παρόλα αυτά Μην ξεχνάτε ότι ακόμα και η πιστοποίηση είναι απλά μία πιστοποίηση και μπορεί να  να διαφέρει από  από τον έναν  γεμολογο στον άλλον Ουσιαστικά είναι απλά μία εκτίμηση( Ωστόσο δεν είναι λογικό πάνω από μία βαθμίδα απόκλιση)
 Η πιστοποίηση G.I.A  για το χρώμα της πέτρας ξεκίνησε το 1953 και ξεκινά από το  "D"  γιατί εκείνη την εποχή υπήρχαν και άλλες κλίμακες που χρησιμοποιούσαν τις διαβαθμίσεις "Α", "ΑΑ" και "ΑΑΑ"  και δεν ήθελε να μπερδευτεί η κλίμακα τους με κανέναν από τους υπόλοιπους.
 Τα λευκά διαμάντια βαθμολογούνται σε κλίμακα από τό D (ο υψηλότερος βαθμός) έως το Z. Ποτέ δεν θα δείτε χρώμα κάτω από το K σε ένα κατάστημα.
Στον βαθμό χρώματος του I, που θεωρείται η «διαχωριστική γραμμή» Θα αρχίσετε να βλέπετε
 Μία ελαφριά κιτρινωπή απόχρωση το χρώμα θα έχει εμφανή σημάδια κίτρινου χρώματος στη βαθμίδα J και κάτω ενώ αν περάσετε από τη βαθμίδα Ζ το κίτρινο χρώμα είναι τόσο ορατό οπότε μπορούμε να πούμε ότι αυτό το διαμάντι είναι ένα φανταχτερό κίτρινο διαμάντι.Στην πιστοποίηση G.I.A   χρησιμοποιούνται οι ακόλουθες ποιότητες χρωμάτων για τα κίτρινα διαμάντια  Fancy Light, Fancy, Fancy Dark, Fancy Deep, Fancy Intense, and Fancy Vivid(φανταχτερό φως, φανταχτερό, φανταχτερό σκούρο, φανταχτερό βαθύ, φανταστικό έντονο και φανταστικό ζωντανό). Η διαφορά των χρωμάτων δεν είναι ίση και ανάλογη η τιμή τους αναλόγως του βαθμού στην πραγματικότητα η διαφορά μεταξύ των χρωμάτων είναι ακόμα πιο δύσκολη καθώς βελτιώνεται ο βαθμός του διαμαντιού.

 Τι πρέπει να γνωρίζετε για την κοπή της πέτρας

 Η κοπή αναφέρεται στη διάταξη και την ακρίβεια των πλευρών ενός διαμαντιού Καθώς επίσης και στο σχήμα του και είναι ο μόνος παράγοντας στον οποίο επεμβαίνει ο άνθρωπος. Κάθε κοπή έχει διαφορετικές πτυχές Οπου μεγιστοποιούν τον τρόπο που αντανακλά το φως του ήλιου καθώς περνάει μέσα από το διαμάντι η γωνία η τοποθέτηση και σε μέτρια των πλευρών κάθε πλευράς επηρεάζει την εμφάνιση και τη λάμψη της πέτρας για αυτό το λόγο Πρέπει να δώσετε μεγάλη σημασία στο να είναι πολύ  καλή η κοπή  του διαμαντιού. Έχετε υπόψη σας ότι ένα διαμάντι καθαρότητας D δηλαδή Flawless θα μπορούσε να φαίνεται εντελώς άψυχο αν είναι κακής κοπής ενώ αντίθετα ένα διαμάντι SI θα μπορούσε να είναι ένα από τα πιο λαμπρά διαμάντια που έχετε δει ποτέ Αρκεί να είναι καλής κοπής έτσι σας συμβουλεύουμε να εξοικονομήσετε τα χρήματα σας επιλέγοντας πρακτική ομορφιά και λάμψη και όχι καθαρότητα είναι απλά ένας βαθμός ένα χαρτί.



 Σύντομα κοντά σας με περισσότερες πληροφορίες για τα διαμάντια
Posted in: Default category

Leave a comment

Call Our Store

+302103218290

visiongold@outlook.com

Working hours of our store:

On weekdays:

Saturday:

Sunday:

from 8:00 to 21:00

from 9:00 to 20:00

from 10:00 to 19:00

Boxed:

Sticky Add To Cart

Font: