Latest posts

Πώς να φροντίσετε τα ασημένια σας κοσμήματα - τα πρέπει και τα δεν πρέπει για να διατηρήσετε τα ασημένια σας κοσμήματα


Από την αρχαιότητα, η φυσική ομορφιά του ασημιού το έκανε ένα επιθυμητό υλικό. Ακόμα πιο λαμπερό από το ρόδιο και την πλατίνα, έχει όμορφη λάμψη και είναι το πιο λευκό από όλα τα μέταλλα. Η ιδιαίτερα ανακλαστική φύση του ασημιού εξηγεί τη χρήση του στην κατασκευή καθρεφτών!!!.

Αν και υπάρχουν πολλές χρήσεις του ασημιού, τα κοσμήματα είναι από τις πιο δημοφιλείς. Οι σχεδιαστές κοσμημάτων κατασκευάζουν με αγάπη το ασήμι σε όμορφα σχέδια που περιορίζονται μόνο από τη φαντασία. Τόσο οικονομικά όσο και όμορφα ασημένια κοσμήματα μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα λιανικής και στο διαδίκτυο. Βεβαιωθείτε ότι κάνετε την έρευνά σας για να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε την καλύτερη δυνατή τιμή καθώς θα βρείτε ένα ευρύ φάσμα τιμών.Εμείς στη VisionGold έχουμε μία πολύ μεγάλη ποικιλία από ασημένια κοσμήματα με ελληνική ποιότητα κατασκευής από το εργαστήριό μας που ανταποκρίνονται τα πιο απαιτητικά γούστα στην καλύτερη σχέση  ποιότητας-τιμής

Το καθαρό ασήμι είναι εξαιρετικά μαλακό και εύπλαστο. Αναμιγνύεται με άλλα μέταλλα για να δημιουργήσει κοσμήματα που δεν είναι μόνο όμορφα αλλά αρκετά ανθεκτικά για καθημερινή χρήση. Το πιο κοινό από αυτά τα μείγματα είναι ένα κράμα γνωστό ως ασήμι 925. Ο χαλκός προστίθεται στο μέταλλο για να παρέχει ανθεκτικότητα χωρίς να επηρεάζει την ομορφιά του. Το μόνο πρόβλημα με τον χαλκό είναι ότι οξειδώνεται. Απαιτείται κάποια συντήρηση για να διατηρήσετε τα κοσμήματα σας στην καλύτερη εμφάνιση, αλλά ευτυχώς είναι μια απλή και εύκολη διαδικασία. Μόλις καταλάβετε μερικά απλά πρέπει και δεν πρέπει, θα είναι εύκολο για εσάς να φροντίσετε σωστά τα ασημένια κοσμήματα σας.

Ακολουθούν μερικές προτάσεις για το τι πρέπει να κάνετε για να διατηρήσετε τα κοσμήματά σας στα καλύτερά τους.

Φοράτε συχνά τα κοσμήματά σας. Παραδόξως, το να φοράτε τα ασημένια σας κοσμήματα είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να τα διατηρήσετε καθαρά. Ακούγεται περίεργο αλλά όσο περισσότερο το φοράτε τόσο λιγότερο συχνά θα χρειαστεί να το καθαρίζετε. Το δέρμα μας παράγει φυσικά έλαια που βοηθούν στην πρόληψη της οξείδωσης των κοσμημάτων μας. Όταν το ασήμι έρχεται σε επαφή με το δέρμα μας, τα έλαια μεταφέρονται στην επιφάνεια του ασημιού διατηρώντας το να λάμπει περισσότερο. Αν φοριούνται συνεχώς, τα ασημένια κοσμήματα αναπτύσσουν μια υπέροχη εμφάνιση που ονομάζεται πατίνα με την πάροδο του χρόνου. Αυτή η λαμπερή ποιότητα με μερικές πιο σκούρες περιοχές προτιμάται από πολλούς ιδίως άνδρες που φοράνε  κοσμήματα. Πολλοί θεωρούν ότι η πατίνα που αναπτύχθηκε από το ασήμι προσθέτει στον χαρακτήρα ή την προσωπικότητα του κοσμήματος.

Χρησιμοποιήστε ειδικά σχεδιασμένο βερνίκι αν δεν προτιμάτε την όψη της ασημί πατίνας και επιθυμείτε μια λαμπερή εμφάνιση στα ασημένια κοσμήματα σας. Αυτά τα γυαλιστικά απλώνονται χωρίς λειαντικά που θα "τραυματίσουν" τα κοσμηματα σας. Θυμηθείτε ότι το ασήμι έχει μια απαλή ποιότητα και μπορεί να γρατσουνιστεί εύκολα. Υπάρχουν πολλά γυαλιστικά που μπορούν να βρεθούν στην αγορά σήμερα. Είναι εύκολα οικονομικά και εύχρηστα. Απλώς ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή για να επιτύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Χρησιμοποιήστε πανιά γυαλίσματος. Αυτά τα πανιά έχουν ειδική επεξεργασία για να γυαλίζουν τα ασημένια κοσμήματά σας χωρίς γρατσουνιές και περιέχουν ειδικές χημικές ουσίες που επιβραδύνουν τη διαδικασία οξείδωσης. Αυτά τα υφάσματα μπορούν να βρεθούν σε καταστήματα κοσμημάτων και σε διαδικτυακούς λιανοπωλητές και μπορεί ακόμη και να βρεθούν σε εκπτωτικά καταστήματα κοντά στα τμήματα κοσμημάτων τους.

Καθαρίζετε περιοδικά τα ασημένια κοσμήματα σας με ήπιο σαπούνι χωρίς φωσφορικά άλατα, όπως σαπούνι πιάτων. Πλύνετε απαλά τα ασημένια κοσμήματα σας σε ζεστό νερό. Αφιερώνοντας χρόνο για να στρώσετε ένα γυάλινο ταψί με μια πετσέτα πιάτων ή άλλο μαλακό βαμβακερό ύφασμα πριν προσθέσετε τα κοσμήματα σας, θα σας βοηθήσει να μην γρατσουνίσετε κατά λάθος τα πολύτιμα κομμάτια σας. Στεγνώστε καλά με ένα βαμβακερό πανί πριν το αποθηκεύσετε. Εάν τα κοσμήματα σας είναι περίτεχνα σκαλισμένα ή έχουν πολλές όψεις ή γωνίες, φροντίστε να στεγνώσετε τυχόν κρυφές ή δυσπρόσιτες περιοχές με ιδιαίτερη προσοχή.

Αποθηκεύστε το ασήμι σας σε δροσερό, ξηρό μέρος. Χρησιμοποιήστε μια τσάντα αποθήκευσης κοσμημάτων ή μια ξεχωριστή θήκη στη κοσμηματοθήκη σας για να αποφύγετε οποιαδήποτε επαφή με άλλα κοσμήματα καθώς μπορεί να χαράξει την επιφάνεια του ασημιού. Εάν πρόκειται να αποθηκεύσετε τα ασημένια κοσμήματα σας για μεγάλο χρονικό διάστημα, χρησιμοποιήστε μια σφραγιζόμενη πλαστική τσάντα τύπου φερμουάρ ή άλλο αεροστεγές δοχείο. Κρατώντας τον αέρα μακριά από τα ασημένια κοσμήματα σας θα επιβραδύνει τη διαδικασία αμαύρωσης.

Τώρα για το τι ΔΕΝ πρέπει να κάνετε:

Μην χρησιμοποιείτε οδοντόκρεμα για να καθαρίσετε τα κοσμήματα σας. Υπάρχει κάποια διαμάχη σχετικά με αυτό, ωστόσο, οι ειδικοί συμφωνούν ότι η οδοντόκρεμα είναι πολύ λειαντική για να χρησιμοποιηθεί σε ασήμι και μπορεί να χαράξει την επιφάνεια μειώνοντας την ομορφιά και την αξία. Η χρήση οδοντόκρεμας για τον καθαρισμό του ασημιού είναι κοινή συμβουλή, αλλά είναι πάντα καλύτερο να είστε ασφαλείς παρά να λυπάστε.

Μην εκθέτεται τα ασημένια σας κοσμήματα σε σκληρές χημικές ουσίες. Χημικές ουσίες όπως το χλώριο, η χλωρίνη και η αμμωνία είναι προφανείς ουσίες που πρέπει να αποφεύγονται. Οι πιο ύπουλοι καταστροφείς λάμψης είναι χημικές ουσίες που βρίσκονται σε αρώματα, σπρέι μαλλιών και καλλυντικά. Είναι προτιμότερο να καλύπτετε τα κοσμήματα σας ή να στολίζεστε με αυτά μετά την εφαρμογή των μαλλιών και του μακιγιάζ σας.


Μην αφήνετε τα ασημένια κοσμήματα σας να βρίσκονται απευθείας σε ξύλινες επιφάνειες, καθώς το ξύλο συνήθως περιέχει οξύ που μπορεί να βλάψει την επιφάνεια του ασημιού. Είμαστε όλοι ένοχοι που βάλαμε τα κοσμήματα μας στα συρτάρια ή στα κουτιά κοσμημάτων μας νυχτερινή ώρα. Ας ελπίσουμε ότι αυτό ανήκει στο παρελθόν καθώς τώρα ξέρουμε τι κάνει στα ασημένια κοσμήματα μας.

Με την κατάλληλη φροντίδα τα ασημένια κοσμήματα σας θα διαρκέσουν μια ζωή. Τώρα που ξέρετε πώς να φροντίζετε τα κοσμήματα σας, μπορείτε να ψωνίζετε με σιγουριά. Δοκιμάστε μερικές νέες εμφανίσεις με ασημένια σκουλαρίκια, κολιέ, βραχιόλια και πολλά άλλα.

Posted in: Default category

Leave a comment

Call Our Store

+302103218290

visiongold@outlook.com

Working hours of our store:

On weekdays:

Saturday:

Sunday:

from 8:00 to 21:00

from 9:00 to 20:00

from 10:00 to 19:00

Boxed:

Sticky Add To Cart

Font: