Latest posts

Βέρες στο δεξί χέρι ? Η απάντηση στο αναλυτικό μας άρθρο




Αν και είναι σύνηθες σε πολλές δυτικές χώρες να φοράτε μια βέρα στο αριστερό σας χέρι, άλλοι πολιτισμοί διαφέρουν ως προς τις παραδόσεις τους. Σε ορισμένα μέρη, οι νύφες και οι γαμπροί φορούν βέρες στο δεξί χέρι. Επιπλέον, ορισμένοι παράγοντες του τρόπου ζωής και συμβολικές έννοιες μπορεί να κάνουν πιο κατάλληλο να φοράτε μια βέρα στο αντίθετο χέρι. Δεν έχει σημασία ποιος είναι ο λόγος, αυτή είναι μια παράδοση που επιδέχεται ερμηνεία.
Ιστορική προοπτική

Σύμφωνα με το Reader's Digest, το έθιμο να φοράς μια βέρα στο αριστερό δάχτυλο είναι μια αρκετά πρόσφατη εφεύρεση, ακόμη και στις αγγλόφωνες χώρες. Στην πραγματικότητα, πριν από το 1700, οι άνθρωποι φορούσαν συχνά τις βέρες τους στο δεξί τους δάχτυλο. Ένα άρθρο του 1869 με τίτλο The Wedding Ring υποστηρίζει ότι αυτό το δεξί χέρι μπορεί να έχει αλλάξει στο αριστερό, ή γενικά στο μη κυρίαρχο, χέρι ως ένας τρόπος για τις γυναίκες να δείχνουν σεβασμό στους άνδρες, που δεν φορούσαν βέρες εκείνη την εποχή.

Το Reader's Digest υποστηρίζει επίσης ότι οι Ρωμαίοι φορούσαν βέρες στα δεξιά τους χέρια. Αυτό μπορεί να οφειλόταν σε μια πολιτιστική πεποίθηση ότι το αριστερό χέρι ήταν μοχθηρό ή αναξιόπιστο. Ακόμη και σήμερα, όταν οι άνθρωποι κάνουν ένα σημαντικό όρκο ή δίνουν όρκο, βάζουν το αριστερό τους χέρι σε μια Βίβλο και σηκώνουν το δεξί τους χέρι. Αυτή η έμφαση στο δεξί χέρι ως σύμβολο τιμής μπορεί να σχετίζεται με την ιστορική δυσπιστία του αριστερού χεριού.
Πολιτισμικές διαφορές

Η επιλογή των χεριών είναι επίσης θέμα κουλτούρας. Υπάρχουν πολλές χώρες στις οποίες οι νύφες και οι γαμπροί εξακολουθούν να φορούν τα δαχτυλίδια τους στο δεξί χέρι.
Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης

Οι άνθρωποι σε πολλά ζευγάρια της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης φορούν βέρες στο δεξί τους δαχτυλίδι. Αυτό συνηθίζεται για ζευγάρια από τις ακόλουθες χώρες:

    Νορβηγία
    Αυστρία
    Δανία
    Πολωνία
    Κάποια μέρη του Βελγίου
    Γερμανία

Τα γερμανικά ζευγάρια χρησιμοποιούν παραδοσιακά μια απλή χρυσή βέρα ως δαχτυλίδι αρραβώνων και τοποθετούν αυτή τη βέρα στο αριστερό δάχτυλο πριν από το γάμο. Μετά το γάμο, μετακινούν το δαχτυλίδι στο δεξί δάχτυλο, όπου το φορούν ως σύμβολο της ένωσής τους.
Ρωσία και τις γύρω χώρες

Ο Master Russian αναφέρει ότι και οι Ρώσοι φορούν τις βέρες τους στο δεξί δάχτυλο. Σύμφωνα με τον Λετονό κοσμηματοπώλη Sudraba Nams, οι νύφες και οι γαμπροί σε πολλές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης ακολουθούν επίσης αυτή την παράδοση. Αυτές περιλαμβάνουν τη Λετονία, τη Βουλγαρία και την Ουκρανία.
Ελλάδα

Σύμφωνα με τις Ελληνικές Γαμήλιες Παραδόσεις, οι Έλληνες νύφες και γαμπροί φορούσαν βέρες στο το δεξί χέρι για πολλά χρόνια. Όσοι είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί συνεχίζουν αυτό το έθιμο. Ωστόσο, τα νεοελληνικά ζευγάρια που ζουν σε δυτικούς πολιτισμούς φορούν συχνά τα δαχτυλίδια τους στο αριστερό χέρι.
Ινδία

Τα σύγχρονα ινδικά ζευγάρια θεωρούν τόσο το αριστερό όσο και το δεξί χέρι κατάλληλα για βέρες. Παραδοσιακά, το αριστερό χέρι θεωρούνταν ακάθαρτο και άτυχο, αλλά αυτή η πεποίθηση έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Σήμερα, το αριστερό χέρι είναι εξίσου αποδεκτό για βέρες όπως το δεξί στην Ινδία.
Αλλοι λόγοι

Οι εναλλακτικές παραδόσεις γάμου δεν είναι ο μόνος λόγος που κάποιος μπορεί να επιλέξει να φορέσει μια βέρα στο δεξί του χέρι. Το να φοράτε τη βέρα σας στο δεξί σας δαχτυλίδι μπορεί να είναι καλύτερο εάν ισχύει για εσάς μία από αυτές τις καταστάσεις.
Αριστερόχειρας

Για τα αριστερόχειρα άτομα, φορώντας μια βέρα στο αριστερό χέρι μπορεί να εμποδίσει τις καθημερινές εργασίες. Το αριστερό σας χέρι μπορεί επίσης να χτυπηθεί περισσότερο, προκαλώντας ζημιά στο δαχτυλίδι σας. Σε αυτή την περίπτωση, το να φοράτε το δαχτυλίδι στο δεξί δάχτυλο μπορεί να σας αποτρέψει από το να χάσετε ή να βλάψετε τη βέρα σας.
Θέματα Υγείας

Θέματα υγείας μπορούν επίσης να κάνουν πιο πρακτικό για μερικούς ανθρώπους τη χρήση του δακτυλίου του δεξιού χεριού. Για παράδειγμα, η ρευματοειδής αρθρίτιδα και άλλες παθήσεις των αρθρώσεων μπορεί να προκαλέσουν πρήξιμο των αρθρώσεων στο ένα χέρι, καθιστώντας δύσκολη την τοποθέτηση ή την αφαίρεση ενός δαχτυλιδιού. Είναι λογικό να αποφύγετε να φοράτε τη βέρα σας στο αριστερό σας χέρι, αν κάτι τέτοιο προκαλεί πόνο ή άλλα προβλήματα.
Σύμβολο του αθάνατου δεσμού

Εάν ένα μέλος του ζευγαριού πεθάνει, είναι σύνηθες φαινόμενο ο επιζών να φορά τη βέρα στο δεξί χέρι. Αυτή η χειρονομία συμβολίζει τον συνεχιζόμενο δεσμό με τον αποθανόντα σύζυγο, παρά τη νομική διάλυση του γάμου με θάνατο.
Η επιλογή είναι δική σου

Τελικά, η επιλογή του δακτύλου σας είναι θέμα πολιτιστικής παράδοσης και προσωπικής προτίμησης. Δεδομένου ότι οι βέρες είναι μόνο ένα σύμβολο της αγάπης σας, δεν υπάρχει νομική απαίτηση να φοράτε μια βέρα στο αριστερό σας χέρι. Εάν προτιμάτε το δεξί σας χέρι για οποιονδήποτε λόγο ή απολαμβάνετε τον συμβολισμό ενός δεξιού δαχτυλιδιού, μη διστάσετε να ξεκινήσετε τη δική σας παράδοση. Εμείς στη Visiogold.org έχουμε δημιουργήσει μία πολύ μεγάλη ποικιλία από ρομαντικές χειροποίητες βέρες με κορυφαία Ελληνική ποιότητα κατασκευής διαθέσιμες για όλα τα βαλάντια!!!!

Posted in: Default category

Leave a comment

Call Our Store

+302103218290

visiongold@outlook.com

Working hours of our store:

On weekdays:

Saturday:

Sunday:

from 8:00 to 21:00

from 9:00 to 20:00

from 10:00 to 19:00

Boxed:

Sticky Add To Cart

Font: