Latest posts

Ανακαλύψτε το χρώμα των γενέθλιων λίθων ανά μήνα - Προτάσεις κοσμημάτων

Οι γενέθλιες ορυκτές πέτρες ανά μήνα - Προτάσεις κοσμημάτων





Πολλοί μήνες έχουν περισσότερους από έναν γενέθλιους λίθους, επομένως είναι εύκολο να μπερδευτείτε σχετικά με το ποια ορυκτή πέτρα είναι κατάλληλη για κάθε μήνα. Ένα εύχρηστο διάγραμμα γενεθλίων λίθων μπορεί να σας επιτρέψει να δείτε όλες τις ορυκτές πέτρες  για κάθε μήνα με μια ματιά.
Γράφημα γενεθλίων λίθων ανά μήνα

Ένας παραδοσιακός χάρτης γενεθλίων λίθων έχει μόνο μια ορυκτή πέτρα για κάθε μήνα, αλλά αυτός ο πίνακας περιλαμβάνει και τους εναλλακτικούς πολύτιμους λίθους. Χρησιμοποιήστε το ως μια γρήγορη αναφορά όταν ψωνίζετε ή αν απλά είστε περίεργοι για το ποια γενέθλια πέτρα ταιριάζει κάθε μήνα.
Διάγραμμα γενεθλίων πετρών
Ιδέες για κοσμήματα με γενέθλιες ορυκτές πέτρες για κάθε μήνα

Ένα γράφημα είναι ένας εύκολος τρόπος για να δείτε τις πέτρες με μια ματιά, αλλά είναι διασκεδαστικό να έχετε και λίγες βασικές πληροφορίες για τις γενέθλιες ορυκτές πέτρες κάθε μήνα. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να λάβετε μερικές συμβουλές σχετικά με τις καλύτερες επιλογές κοσμημάτων για κάθε πέτρα.
Ιανουάριος - Γρανάδα

Η επίσημη γενέτειρα για τον Ιανουάριο είναι η Γρανάδα. Η γρανάδα είναι ένας πολύτιμος λίθος που έχει χρώμα από ανοιχτό καφέ έως βαθύ σκούρο μοβ. Οι γρανάδες ποικίλλουν σε μέγεθος από μικροσκοπικές πολύπλευρες (ταγέ)πέτρες μέχρι μεγάλα και εντυπωσιακά καπουσόν. Πρόκειται για ανθεκτικούς πολύτιμους λίθους που αντέχουν την καθημερινή φθορά. Ακολουθούν μερικές υπέροχες ιδέες κοσμημάτων για τη γενέθλια πέτρα του Ιανουαρίου:


 
    Δοκιμάστε μενταγιόν με ασήμι, χρυσό ή λευκό χρυσό.


Φεβρουάριος - Αμέθυστος

Η γενέτειρα του Φεβρουαρίου είναι ο αμέθυστος. Ο αμέθυστος είναι ένας τύπος χαλαζία που είναι δημοφιλής για πολλά κοσμήματα. Ο αμέθυστος κόβεται μερικές φορές σε σχήμα κρυστάλλου και θα τον βρείτε επίσης κομμένο ως cabochon ή με πολύπλευρη μορφή(ταγέ). Τα χρώματα του αμέθυστου κυμαίνονται μέσα από ένα φάσμα αποχρώσεων του μοβ. Αυτό είναι ένα ανθεκτικό και ευέλικτο ημιπολύτιμος λίθος που φαίνεται εκπληκτικό σε πολλά κοσμήματα:

    Οι μεγαλες πετρες αμέθυστου είναι όμορφες σαν  μενταγιόν.
    Ο Αμέθυστος φαίνεται φανταστικός όταν τοποθετείται σε ασημένιες κοσμηματα.
 

Μάρτιος - ακουαμαρίνα και Bloodstone (Αιματόπετρα)
Κλασικο Δαχτυλιδι Με Ακουαμαρινα Emerald Cut Και Διαμαντια
Η ακουαμαρίνα είναι η κύρια γενέτειρα για τον Μάρτιο. Είναι ένας γαλάζιος διαυγής πολύτιμος λίθος. Συχνά κόβεται σε πολύπλευρα σχήματα που επιτρέπουν στο φως να διαθλάται μέσα από την πέτρα. Συχνά θα βρείτε γαλαζοπράσινα σε μικρότερα σχήματα και μεγέθη, καθώς τα μεγάλα κομμάτια αυτού του πολύτιμου λίθου είναι σχετικά ακριβά.Η εναλλακτική πολύτιμη πετρά για τον Μάρτιο, η πέτρα του αίματος, είναι πιο προσιτή. Πρόκειται για μια αδιαφανή σκούρα πράσινη πέτρα με βαθιές κόκκινες κηλίδες. Εξετάστε αυτές τις ιδέες κοσμημάτων για τον Μάρτιο:
Υπέροχο μπλε γαλαζοπράσινο δαχτυλίδι

    Η  ακουαμαρίνα φαίνεται υπέροχη όταν κόβεται σε χάντρες, επομένως ένα κολιέ με χάντρες είναι μια καλή επιλογή.
    Το Bloodstone είναι όμορφο σαν cabochon και κάνει ένα όμορφο statement κολιέ.
    Η ακουαμαρίνα είναι ιδιαίτερα όμορφη με μέταλλα σε ασημί χρώμα όπως ο λευκός χρυσός ή η πλατίνα.

Απρίλιος - Διαμάντι
Η επίσημη πέτρα του Απριλίου είναι το διαμάντι. Τα διαμάντια είναι ένας από τους πιο σπάνιους και πιο πολύτιμους πολύτιμους λίθους που υπάρχουν. Θα τα βρείτε σε πολλά διαφορετικά χρώματα και ενώ το λευκό παραμένει το πιο δημοφιλές, χρώματα όπως το μαύρο, το κίτρινο, το σαμπανί και το ροζ κερδίζουν σε δημοτικότητα. Αυτό είναι το σκληρότερο δυνατό υλικό, επομένως τα κοσμήματα με διαμάντια μπορούν να αντέξουν καθημερινή χρήση για μια ζωή. Ωστόσο, είναι επίσης μερικά από τα πιο ακριβά κοσμήματα στην αγορά. Σκεφτείτε αυτές τις ιδέες:

    
    Δοκιμάστε μενταγιόν και δαχτυλίδια που περιλαμβάνουν πολλά μικρά διαμάντια, αντί για ένα μεγάλο διαμάντι.
    Επιλέξτε ένα μεγαλύτερο πετράδι με διαμάντια ως ειδικό δώρο για σημαντικά γενέθλια.

Μάιος - Σμαράγδι
Χειροποιητο Δαχτυλιδι Με Σμαραγδια Και Μπριγιαν Διαμαντια
Το σμαράγδι είναι ο γενέθλιος λίθος για τον Μάιο και το χαρακτηριστικό βαθύ πράσινο χρώμα αυτού του πετραδιού το καθιστά μια μαγευτική επιλογή σε κάθε κόσμημα. Τα άψογα σμαράγδια είναι εξαιρετικά σπάνια και τα περισσότερα οικονομικά σμαράγδια θα είναι ελαφρώς γαλακτώδη ή θα έχουν ορατά εγκλείσματα ή σημάδια. Αυτά τα πετράδια είναι λίγο πιο εύθραυστα από κάποιες άλλες επιλογές, επομένως θα πρέπει να είναι προστατευμένα καλά εάν τα φοράτε καθημερινά. Τα σμαράγδια κόβονται συχνά σε τετράγωνο ή ορθογώνιο σχήμα, το οποίο είναι γνωστό ως "emerald cut". Υπάρχουν πολλοί τρόποι να φορέσετε αυτό το όμορφο πολύτιμο λίθο:
Ασημένια σκουλαρίκια με σμαράγδι

    Καθώς επιλέγετε κοσμήματα, θυμηθείτε ότι το όμορφο πράσινο χρώμα των σμαραγδιών λάμπει σε ένα κίτρινο χρυσό κόσμημα.
        Δοκιμάστε ένα σμαραγδένιο μενταγιόν ή σκουλαρίκια ως μια πιο προστατευμένη εναλλακτική λύση σε ένα δαχτυλίδι ή βραχιόλι που μπορεί να χτυπάει συχνά.

Ιούνιος - Μαργαριτάρι, Φεγγαρόπετρα και Αλεξανδρίτης

Υπάρχουν τρεις επίσημες γενέτειρες για τον Ιούνιο: μαργαριτάρι, moonstone (φεγγαρόπετρα) και αλεξανδρίτης. Το Μαργαριτάρι, η κύρια γενέτειρα, δεν είναι τεχνικά πέτρα. Στην πραγματικότητα είναι ένα φυσικό φαινόμενο που εμφανίζεται μέσα σε ένα στρείδι. Ξεκινώντας ως ένα μικροσκοπικό κομμάτι  μέσα στο στρείδι, σχηματίζονται στρώματα μαργαριταριού για να δημιουργήσουν ένα όμορφο λαμπερό μαργαριτάρι. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη μαργαριταριού που κυμαίνονται από προσιτά μαργαριτάρια γλυκού νερού έως εξαιρετικά σπάνια χρώματα και μεγάλα μαργαριτάρια.

Οι εναλλακτικές γενέτειρες για τον Ιούνιο είναι η moonstone (φεγγαρόπετρα), ένας υπόλευκος ασημένιος λίθος με λάμψεις χρώματος και ο αλεξανδρίτης, ένα εξαιρετικά σπάνιο διαμάντι που αλλάζει χρώμα. Ο αλεξανδρίτης είναι συνήθως βαθύ πράσινο στο φυσικό φως και στη συνέχεια γίνεται κόκκινος ή μωβ όταν φαίνεται κάτω από το φως των κεριών ή τους λαμπτήρες πυρακτώσεως. Ο αλεξανδρίτης είναι αρκετά ανθεκτικός, ενώ η  moonstone (φεγγαρόπετρα) είναι στην πραγματικότητα ένα πολύ μαλακή πέτρα  και δεν είναι κατάλληλο για χρήση σε δαχτυλίδια. Υπάρχουν πολλές ιδέες για κοσμήματα για τις πέτρες του Ιουνίου:

    Ένας υπέροχος τρόπος να φορέσετε μαργαριτάρια είναι σαν κολιέ. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει για μαργαριτάρια γλυκού νερού ή τέλεια στρογγυλά, καλλιεργημένα μαργαριτάρια και είναι ένα κλασικό δώρο.
    Οι φεγγαρόπετρες φαίνονται εκπληκτικές στα μενταγιόν, ειδικά σε ένα καστονι από ασήμι.
    Ο Αλεξανδρίτης είναι υπέροχος σε δαχτυλίδι ή μενταγιόν και μπορείτε να τον τονίσετε με διαμάντια για επιπλέον λάμψη.


Ιούλιος - Ρουμπίνι
Μενταγιόν ψαράκι με διαμάντια
Η γενέτειρα του Ιουλίου είναι το ρουμπίνι. Τα ρουμπίνια είναι βαθυκόκκινες πέτρες που κόβονται συνήθως σε πολυεπίπεδα σχήματα που τονίζουν τη διαύγεια και το χρώμα της πέτρας. Είναι πολύ δυνατά και ανθεκτικά, καθιστώντας τα ιδανικά για χρήση σε δαχτυλίδια ή άλλα κοσμήματα που φοριούνται κανονικά. Επειδή είναι σπάνια, τα μεγάλα ρουμπίνια είναι ακριβά, έτσι πολλά κομμάτια διαθέτουν απομίμηση ρουμπίνων ή μικρότερα πετράδια. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να φορέσετε αυτό το όμορφο διαμάντι:

    Τα ρουμπίνια φαίνονται υπέροχα συνδυασμένα με μαργαριτάρια και διαμάντια, τα οποία μπορούν να αναδείξουν το όμορφο χρώμα τους.
    Τα δαχτυλίδια από ρουμπίνι είναι υπέροχα με κατασκευές που επιτρέπουν σε πολύ φως να φτάσει στην πέτρα.
    Εξετάστε το ενδεχόμενο να συνδυάσετε ρουμπίνια με κοσμήματα κίτρινου χρυσού, καθώς η ζεστασιά του χρυσού φαίνεται όμορφη με το κόκκινο διαμάντι.

Αύγουστος - Peridot (Περίδοτο), Spinel (Σπινέλιο)και Sardonyx (Σαρδόνυχας)

Υπάρχουν τρεις γενέθλιες πέτρες για τον Αύγουστο: περίδοτο, σπινέλιο και σαρδόνυχας. Το Peridot είναι ένας πράσινος πολύτιμος λίθος και διατίθεται σε διάφορα μεγέθη και σχήματα. Η πετρα συχνά κόβεται και σε καπουσόν και σε σχήματα με πολύπλευρη όψη ανάλογα με τη διαύγεια της πέτρας. Είναι μια αρκετά ανθεκτική πέτρα, αλλά θα πρέπει να είναι σε προστατευτικό κόσμημα εάν πρόκειται να υφίσταται καθημερινή χρήση.


Οι εναλλακτικοί λίθοι του Αυγούστου είναι ο σπινέλιος και ο σαρδόνυχας. Από βαθύ μωβ έως κόκκινο, το σπινέλ μιμείται την ομορφιά των ρουμπίνων και των ζαφείριων και είναι σχεδόν εξίσου ανθεκτικό.Ο Σαρδόνυχας είναι ένα προσιτό και ενδιαφέρον πετράδι με ραβδώσεις και συναρπαστικά μοτίβα. Έρχεται σε διάφορους συνδυασμούς πορτοκαλί, μαύρου και λευκού. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να φορέσετε το σαρδόνυχα και τις άλλες πέτρες του Αυγούστου:

    Ο Σαρδόνυχας φαίνεται πανέμορφο σε ένα μενταγιόν, ειδικά όταν είναι σε ασήμι.
    Το Σπινέλιο κάνει ένα όμορφο δαχτυλίδι, αφού είναι ανθεκτικό και όμορφο.
    Το Περίδοτο είναι υπέροχο σε σκουλαρίκια ή μενταγιόν, και είναι επίσης υπέροχο σε ένα δαχτυλίδι εάν το κοσμημα  έχει επαρκή προστασία.Περίδοτο

Σεπτέμβριος - Ζαφείρι
Κλασικό Δαχτυλίδι με διαμάντια και ζαφείρια
Το ζαφείρι είναι η κλασική γενέθλια πέτρα για τον Σεπτέμβριο. Πολλοί άνθρωποι σκέφτονται το ζαφείρι ως μια μπλε πέτρα, αλλά στην πραγματικότητα έρχεται σε μια σειρά χρωμάτων. Τα χρωματιστά ζαφείρια όπως το ροζ και το κίτρινο έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια και τα ζαφείρια καλής ποιότητας σε όλα τα χρώματα έχουν πλέον μεγάλη αξία. Αυτό είναι μια πολύ ανθεκτικό πολύτιμη πετρά, που σημαίνει ότι μπορείτε να το φορέσετε σχεδόν με όποιον τρόπο θέλετε, συμπεριλαμβανομένων των εξής:



    Το Ζαφείρι φαίνεται πανέμορφο σε ένα δαχτυλίδι με ένα κόσμημα που επιτρέπει σε πολύ φως να εισχωρήσει στην πέτρα.
    Μερικά ζαφείρια παρουσιάζουν ένα μοτίβο φωτός όταν κόβονται σε καπουσόν, και τα  ζαφείρια κάνουν όμορφα μενταγιόν.
    Τα ζαφείρια φαίνονται επίσης όμορφα όταν συνδυάζονται με πέρλες ή διαμάντια.

Οκτώβριος - Οπάλιο και ροζ τουρμαλίνη

Υπάρχουν δύο επίσημες γενέτειρες για τον Οκτώβριο: οπάλιο και ροζ τουρμαλίνη. Τα οπάλια φημίζονται για την εσωτερική τους φωτιά. Μπορείτε να δείτε λάμψεις χρώματος στο εσωτερικό των οπαλίων, και αυτό είναι μέρος της ομορφιάς τους. Αυτά τα πετράδια είναι σχετικά εύθραυστα, επομένως είναι καλύτερο να επιλέξετε καλά κοσμήματα για την προστασία των λίθων. Η ροζ τουρμαλίνη είναι μια πιο ανθεκτική επιλογή και μπορεί να κυμαίνεται από απαλό ροζ έως βαθύτερες αποχρώσεις - μερικές φορές μέσα στο ίδιο πετράδι. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να φορέσετε αυτές τις όμορφες πέτρες:

    Τα οπάλια φαίνονται υπέροχα όταν συνδυάζονται με άλλους πολύτιμους λίθους, όπως γρανάδες σε μενταγιόν ή καρφίτσα.
    Τα δαχτυλίδια με οπάλιο είναι υπέροχα, ειδικά με κατασκευή που προστατεύει το πετράδι.
    Η ροζ τουρμαλίνη φαίνεται όμορφη σε μενταγιόν ή σκουλαρίκια, ειδικά όταν συνδυάζεται με διαμάντια.

Νοέμβριος - Τοπάζι και Citrine (Σιτρίν)



Υπάρχουν δύο γενέθλιες πέτρες για τον Νοέμβριο: το τοπάζι και το Citrine (Σιτρίν). Το Citrine (Σιτρίν) είναι ένας κίτρινος πολύτιμος λίθος με χρώμα από πολύ απαλό κρεμ έως σκούρες αποχρώσεις του κίτρινου. Το Citrine (Σιτρίν) βρίσκεται τόσο σε αδιαφανείς όσο και σε καθαρές αποχρώσεις και οι πέτρες κόβονται ανάλογα. Το Topaz διατίθεται σε μια ποικιλία χρωμάτων, όπως μπλε, κίτρινο, καφέ και άλλα. Είναι μια ανθεκτική πέτρα με άφθονη λάμψη όταν κόβεται για να την αναδείξει. Μπορείτε να φορέσετε τοπάζι και το Σιτρίν με διάφορους τρόπους:



   Το Citrine (Σιτρίν) μπορεί να κοπεί σε χάντρες. Κάνει ένα υπέροχο κολιέ για όσους αναζητούν κάτι διαφορετικό.

    Το Topaz κάνει ένα υπέροχο δαχτυλίδι επειδή είναι μια ανθεκτική πέτρα που μπορεί να αντέξει .

    Μπορείτε να συνδυάσετε χρώματα τοπάζι για να δημιουργήσετε ένα μενταγιόν ή κολιέ με πολλούς διαφορετικούς τόνους.



Δεκέμβριος - Τυρκουάζ, Ζιρκόνιο, Τανζανίτης και Λάπις



Όσον αφορά τις πέτρες του Δεκεμβρίου, υπάρχουν πολλές επιλογές για να διαλέξετε. Όλοι οι πολύτιμοι λίθοι έχουν διάφορες αποχρώσεις του μπλε. Το φυσικό τιρκουάζ είναι ένα εύθραυστο πετράδι και είναι μια χαρακτηριστική απόχρωση του μπλε-πράσινου. Το Ζιρκόνιο είναι αρκετά σπάνιο και είναι ένα καθαρό, φωτεινό μπλε. Είναι ένα σκληρός ημιπολύτιμος λίθος και ειναι ιδανικό  για κανονική χρήση. Ο Τανζανίτης είναι μια  μωβ-μπλε πετρά που έχει χαρακτηριστική εμφάνιση και ειναι αρκετά ανθεκτικό. Το λάπις είναι βαθύ  μπλε του κοβαλτίου και είναι αρκετά απαλό.

Τανζανίτης και Διαμάντια

Μονοπετρο Δαχτυλιδι- Μονοπετρο Με Διαμαντι

    Το τιρκουάζ και το λάπις είναι και τα δύο εύθραυστα, αλλά λειτουργούν καλά σε προστατευτικά κοσμήματα ή κομμένα σε χάντρες.

    Το Ζιρκόνιο φαίνεται υπέροχο σε καστόνια με "δόντια", ειδικά για μενταγιόν, σκουλαρίκια και δαχτυλίδια.

    Ο τανζανίτης είναι μια σαγηνευτική επιλογή όταν συνδυάζεται με διαμάντια, αλλά είναι και όμορφος μόνος του.



Πολύτιμη πετρά  που σας αντιπροσωπεύει

Ανεξάρτητα από τον μήνα που γεννηθήκατε, υπάρχει μια Πολύτιμη πετρά  να σας αντιπροσωπεύει. Η ιστορία των γενεθλιών λίθων πηγαίνει πίσω εκατοντάδες χρόνια, αλλά μόνο τους τελευταίους αιώνες αυτά τα πετράδια έγιναν πραγματικά δημοφιλή. Τώρα, πολλοί άνθρωποι τα θεωρούν μέρος της ταυτότητας των κοσμημάτων τους και κάνουν υπέροχα δώρα για γενέθλια και άλλες ειδικές εκδηλώσεις.  Ανακαλύψτε δημιουργικές ιδέες για προσωποποιημένα κοσμήματα για τα αγαπημένα σας πρόσωπα .  

Posted in: Default category

Leave a comment

Call Our Store

+302103218290

visiongold@outlook.com

Working hours of our store:

On weekdays:

Saturday:

Sunday:

from 8:00 to 21:00

from 9:00 to 20:00

from 10:00 to 19:00

Boxed:

Sticky Add To Cart

Font: