Latest posts

Πού Βρίσκονται τα Διαμάντια;


Πού Βρίσκονται τα  Διαμάντια;



Πού βρίσκονται στον κόσμο;



Υπάρχουν πάνω από 63.000 καταστήματα κοσμημάτων στις ΗΠΑ και χιλιάδες ακόμη σε άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο. Αυτά τα κοσμηματοπωλεία  πωλούν διαμάντια που εξορύσσονται από τη Γη σε χώρες σε όλο τον κόσμο. Αυτό θέτει το ερώτημα: Πού βρίσκονται τα διαμάντια; Τα διαμάντια βρίσκονται σε περισσότερες από 30 χώρες, αλλά οι κορυφαίοι παραγωγοί διαμαντιών είναι:



    Ρωσία

    Μποτσουάνα

    Καναδάς

    Αγκόλα

    Νότια Αφρική

    Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

    Ναμίμπια



Πού βρίσκονται στον κόσμο;

Διαμάντια στη Ρωσία



Υπάρχουν εννέα μεταλλεία διαμαντιών στη Ρωσία, τέσσερα από τα οποία είναι υπόγεια.



Η Ρωσία φιλοξενεί επίσης δεκατέσσερις περιοχές με προσχωσιγενές έδαφος(To προσχωσιγενές έδαφος είναι αυτό που σχηματίζεται από τη μεταφορά φθαρτών υλικών, η οποία γίνεται από το νερό των ποταμών), που είναι περιοχές παγίδα που βρίσκεται σε ποτάμια ή ρέματα.



Η Ρωσία είναι ο κορυφαίος παραγωγός διαμαντιών στον κόσμο, εξορύσσει περισσότερα από 23 εκατομμυρίων καρατία διαμαντιών υψηλής ποιότητας το 2018.

Διαμάντια στη Ρωσία

Διαμάντια στη Μποτσουάνα



Η Μποτσουάνα είναι μια μικρή χώρα, αλλά είναι ο δεύτερος κορυφαίος παραγωγός διαμαντιών στον κόσμο. Η Ρωσία παράγει περισσότερα διαμάντια ετησίως, αλλά η Μποτσουάνα παράγει μεγαλύτερα, πολύτιμα διαμάντια. Πολλά από αυτά τα διαμάντια προέρχονται από το διάσημο ορυχείο Jwaneng, το οποίο συχνά ονομάζεται το πλουσιότερο ορυχείο διαμαντιών στον κόσμο.



Τα διαμάντια από την Μποτσουάνα έχουν ενσωματωθεί σε αμέτρητα κοσμήματα, συμπεριλαμβανομένου του δαχτυλιδιού αρραβώνων της Meghan Markle. Αυτό αποδεικνύει ότι τα διαμάντια από αυτήν τη χώρα είναι πραγματικά κατάλληλα για προνομιούχους.

Διαμάντια στη Μποτσουάνα

Διαμάντια στον Καναδά



Το πρώτο εμπορικό ορυχείο διαμαντιών στον Καναδά άνοιξε το 1998 και έκτοτε η βιομηχανία βρίσκεται σε άνθηση. Ωστόσο, η εξόρυξη δεν είναι εύκολη στον Καναδά. Τα ορυχεία βρίσκονται σε απομακρυσμένες τοποθεσίες που είναι προσβάσιμες μόνο μέσω παγωμένων δρόμων, γεγονός που καθιστά δύσκολη τη μεταφορά εργαζομένων και προμηθειών . Η βιομηχανία έχει αναπτυχθεί στον Καναδά παρά αυτές τις προκλήσεις.



Υπάρχουν ορισμένοι κανονισμοί στον Καναδά που έχουν θεσπιστεί για την προστασία των ανθρακωρύχων και του περιβάλλοντος. Μερικοί καταναλωτές έλκονται από τα διαμάντια του Καναδά για αυτόν τον λόγο. Πολλά εκπληκτικά διαμάντια έχουν βρεθεί στον Καναδά, συμπεριλαμβανομένου ενός διαμαντιού 552 καρατίων που ανακαλύφθηκε το 2018. Αυτό το απίστευτο διαμάντι είναι το μεγαλύτερο που έχει βρεθεί ποτέ στη Βόρεια Αμερική.



 

Διαμάντια στον Καναδά

Διαμάντια στην Αγκόλα



Η χώρα της Αγκόλα εξορύσσει διαμάντια για πάνω από 100 χρόνια. Τα περισσότερα διαμάντια εξορύσσονται στις επαρχίες Lunda Norte και Lunda Sul.



Η Αγκόλα παράγει πολλά από τα μεγαλύτερα διαμάντια τύπου IIa στον κόσμο. Δεν υπάρχουν εγκλείσματα αζώτου ή βορίου στα διαμάντια τύπου IIa, γεγονός που τα καθιστά τα πιο χημικά καθαρά διαμάντια στον κόσμο. Τα διαμάντια τύπου IIa είναι συνήθως άχρωμα, αλλά μερικά έχουν λαμπερό ροζ χρώμα.  

Διαμάντια στη Νότια Αφρική



Υπάρχουν ορυχεία και περιοχές με προσχωσιγενές έδαφος γεμάτες με διαμάντια που βρίσκονται σε ολόκληρη τη χώρα της Νότιας Αφρικής. Τα διαμάντια παράγονται επίσης σε υπεράκτια ορυχεία βυθού, όπου οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν εξειδικευμένο εξοπλισμό για την εξαγωγή διαμαντιών από τον βυθό.



Το μεγαλύτερο διαμάντι στον κόσμο, το Cullinan, ανακαλύφθηκε σε ορυχείο της Νότιας Αφρικής. Αυτό το σχεδόν άψογο διαμάντι 3106 καρατίων ανακαλύφθηκε το 1905 στο Premier Mine που βρίσκεται στο Transvaal της Νότιας Αφρικής. Έκτοτε έχει κοπεί σε 9 μεγάλα διαμάντια, 96 μικρά διαμάντια και σχεδόν 20 καράτια αγυάλιστων  διαμαντιών.

Διαμάντια στη Νότια Αφρική

Διαμάντια στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό



Η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό είναι ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς διαμαντιών στον κόσμο, αλλά μόνο ένα μικρό τμήμα της χώρας έχει εξορυχθεί.



Είναι πιθανό αυτή η χώρα να προχωρήσει ακόμη περισσότερο στη λίστα μόλις ξεκινήσει η εξόρυξη στην υπόλοιπη χώρα.

Διαμάντια στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Διαμάντια στη Ναμίμπια



Τα διαμάντια στη Ναμίμπια βρίσκονται σε περιοχές με προσχωσιγενές έδαφος, υπεράκτια ορυχεία και ανυψωμένα κοιτάσματα στην παραλία κοντά στην ακτή. Οι ανθρακωρύχοι σε αυτήν τη χώρα ανακάλυψαν καινοτόμους τρόπους εξαγωγής διαμαντιών που βρίσκονται στην ανοικτή θάλασσα



Περισσότερη υπεράκτια εξόρυξη συμβαίνει στη Ναμίμπια από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο χάρη σε αυτές τις νέες τεχνικές.

Διαμάντια στη Ναμίμπια

Βρέθηκαν διαμάντια στις Ηνωμένες Πολιτείες;



Οι ΗΠΑ είναι ο κορυφαίος καταναλωτής διαμαντιών στον κόσμο, αλλά δεν υπάρχουν μεταλλεία στη χώρα. Υπάρχει ένα ενεργό ορυχείο διαμαντιών που βρίσκεται λίγο έξω από το Murfreesboro, στο Αρκάνσας γνωστό ως ο κρατήρας των διαμαντιών.



Πρόκειται για ένα ορυχείο «pay-to-dig» (πληρώνεις για να κάνεις την ανασκαφή)που προσελκύει χιλιάδες τουρίστες που ελπίζουν να "σκοντάψουν" σε μερικά διαμάντια κάθε χρόνο. Οι τουρίστες που επισκέπτονται αυτό το αξιοθέατο επιτρέπεται να πάρουν μαζί τους διαμάντια που βρίσκουν , γι 'αυτό και είναι ένας τόσο δημοφιλής προορισμός.

Βρέθηκαν διαμάντια στις Ηνωμένες Πολιτείες;

Γιατί είναι σημαντική η χώρα προέλευσης ενός διαμαντιού;



Είναι σημαντικό να μάθετε από πού προέρχεται το διαμάντι πριν το αγοράσετε. Γιατί; Μερικά από τα διαμάντια που εξορύσσονται σε χώρες που έχουν  πόλεμο πωλούνται για τη χρηματοδότηση βίαιης στρατιωτικής δράσης εναντίον αθώων ανθρώπων. Αυτά τα διαμάντια είναι γνωστά είτε ως blood diamonds  (ματωμένα διαμάντια  είτε ως διαμάντια σύγκρουσης).



Έχουν γίνει πολλές προσπάθειες για να σταματήσει η ροή των  blood diamonds, αλλά θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το διαμάντι που θέλετε να αγοράσετε  δεν είναι  blood diamond.

Γιατί είναι σημαντική η χώρα προέλευσης ενός διαμαντιού;

Αποφύγετε τα κακά διαμάντια!



Αποφύγετε να αγοράσετε ένα  blood diamond, ανακαλύπτοντας από πού προέρχεται ένα διαμάντι πριν το αγοράσετε. Τα περισσότερα  blood diamonds είναι από χώρες που έχουν  πόλεμο στην Αφρική, όπως η Σιέρα Λεόνε και η Αγκόλα. Μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι θα επιστρέψετε στο σπίτι σας με ένα διαμάντι χωρίς "αίμα" επιλέγοντας ένα που δεν προέρχεται από μία από αυτές τις χώρες.



Είναι επίσης καλύτερο να αγοράσετε κοσμήματα από ένα Ελληνικό εργαστήριο κοσμημάτων όπως η VisionGold® που υπερηφανεύομαστε για τα μονόπετρα δαχτυλίδια με κορυφαία ποιότητα κατασκευής με πιστοποιημένα διαμάντια.

Αποφύγετε τα κακά διαμάντια!

Βρέθηκαν όλα τα διαμάντια στη φύση;



Τα πραγματικά διαμάντια δημιουργούνται φυσικά εκατοντάδες χιλιόμετρα  κάτω από την επιφάνεια της Γης, αλλά μερικοί έμποροι πωλούν διαμάντια που δημιουργήθηκαν σε εργαστήριο. Οι επιστήμονες πρέπει να προσομοιώσουν τις συνθήκες που βρέθηκαν στον μανδύα της Γης σε εργαστηριακό περιβάλλον προκειμένου να παράγουν διαμάντια που δημιουργήθηκαν από εργαστήριο. Αυτό περιλαμβάνει την τοποθέτηση μικρής ποσότητας φυσικού ή συνθετικού διαμαντιού σε περιβάλλον υψηλής πίεσης και υψηλής θερμοκρασίας έως ότου σχηματιστεί ο πολύτιμος λίθος.



Η διαδικασία είναι λιγότερο εντατική από την εξόρυξη, έτσι αυτά τα διαμάντια τείνουν να κοστίζουν λιγότερο από τα φυσικά διαμάντια. Μπορεί να έχουν μια μικρότερη τιμή, αλλά τα διαμάντια που έχουν δημιουργηθεί από εργαστήριο δεν διαθέτουν τη μοναδικότητα και την ιστορία των διαμαντιών που σχηματίζονται στη φύση.

Βρέθηκαν όλα τα διαμάντια στη φύση;

Το όμορφο ταξίδι ενός διαμαντιού



Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι χρειάζεται πολλή δουλειά για την κατασκευή κοσμημάτων σε όλο τον κόσμο με όμορφα διαμάντια.



 Εμείς στη VisionGold® θα κατασκευάσουμε το μονόπετρο δαχτυλίδι των ονείρων σας με ένα Εξαιρετικό διαμάντι με πιστοποίηση GIA. Θα βρείτε μέσα από την πλούσια συλλογή μας με μονόπετρα δαχτυλίδια αυτό που θα ταιριάζει στην αγαπημένη σας πάντα με κορυφαία ποιότητα κατασκευής και μοναδικές aftersales υπηρεσίες

Posted in: Default category

Leave a comment

Call Our Store

+302103218290

visiongold@outlook.com

Working hours of our store:

On weekdays:

Saturday:

Sunday:

from 8:00 to 21:00

from 9:00 to 20:00

from 10:00 to 19:00

Boxed:

Sticky Add To Cart

Font: