Latest posts

Οι πωλήσεις ακατέργαστων διαμαντιών δείχνουν τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης μετά από την πανδημία του Covid 19

Οι πωλήσεις ακατέργαστων διαμαντιών δείχνουν τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης μετά από την πανδημία του Covid 19


Πρόσφατα στοιχεία από τον Όμιλο De Beers αποκάλυψαν ότι οι πωλήσεις ακατέργαστων διαμαντιών της εταιρείας αρχίζουν να ξεπερνούν το προηγούμενο έτος για πρώτη φορά μετά την πανδημία.



Αυτό είναι ορατό  μέσω των αριθμών της De Beers για τον έκτο και έβδομο «κύκλο πωλήσεων» για το 2020.



Δεδομένου ότι τα μέτρα για του covid 19 και του lockdown επηρέασαν τις περισσότερες αγορές, η De Beers είχε δει δραστικά μείωση των πωλήσεων κατά το μεγαλύτερο μέρος του έτους.



Μετά από μια ισχυρή απόδοση στις αρχές του έτους πριν από την πανδημία, φτάνοντας τα 551 εκατομμύρια δολάρια (430,6 εκατομμύρια λίρες) στον πρώτο κύκλο, οι πωλήσεις μειώθηκαν σε χαμηλό όλων των εποχών στον τρίτο κύκλο.



Η εταιρεία ανέφερε ότι οι πωλήσεις της έχουν ανακάμψει τώρα, ωστόσο, με τον κύκλο  320 εκατομμυρίων δολαρίων (250 εκατομμύρια λίρες) να ξεπερνά την ίδια περίοδο το 2019, το οποίο έφτασε μόνο τα 287 εκατομμύρια δολάρια (224 εκατομμύρια £).



Η De Beers Group σημείωσε ότι ο προσωρινός αριθμός πωλήσεων ακατέργαστων διαμαντιών που αναφέρεται στον κύκλο επτά αντιπροσωπεύει την αναμενόμενη αξία πωλήσεων για την περίοδο 19 Αυγούστου-10 Σεπτεμβρίου και παραμένει υπό προσαρμογή βάσει των τελικών ολοκληρωμένων πωλήσεων.



Ο Bruce Cleaver, Διευθύνων Σύμβουλος της De Beers Group, δήλωσε: «Οι αγορές διαμαντιών παρουσίασαν κάποια συνεχή βελτίωση όλο τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, καθώς οι περιορισμοί για τον Covid-19 συνέχισαν να διευκολύνονται σε διάφορες τοποθεσίες και οι κατασκευαστές επικεντρώθηκαν στην κάλυψη της ζήτησης λιανικής για κατεργασμένα διαμάντια, ιδίως σε ορισμένες  περιοχές που εξορύσσονται.



«Το συνολικό κλίμα της βιομηχανίας έχει γίνει πιο θετικό καθώς τα κοσμηματοπωλεία στις βασικές καταναλωτικές αγορές των ΗΠΑ και της Κίνας κέρδισαν εμπιστοσύνη ενόψει της σημαντικής περιόδου διακοπών στο τέλος του έτους, υποστηριζόμενη από την ισχυρή ζήτηση κοσμημάτων από διαμάντια σε όλες τις αγορές.



«Κατά συνέπεια, είδαμε μια ανάκαμψη στη ζήτηση ακατέργαστων διαμαντιών στον έβδομο κύκλο πωλήσεων του έτους, αντικατοπτρίζοντας αυτές τις τάσεις λιανικής, μετά από αρκετούς μήνες ελάχιστης κατασκευαστικής δραστηριότητας και διαταράσσοντας τα πρότυπα ζήτησης σε όλες τις μεγάλες αγορές. Είναι σαφές ότι η ανάκαμψη βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και αναμένουμε ότι θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να επιστρέψουμε στα επίπεδα ζήτησης πριν από το Covid-19. "

Leave a comment

Call Our Store

+302103218290

visiongold@outlook.com

Working hours of our store:

On weekdays:

Saturday:

Sunday:

from 8:00 to 21:00

from 9:00 to 20:00

from 10:00 to 19:00

Boxed:

Sticky Add To Cart

Font: