Latest posts

Ρουμπίνι ο γενέθλιος λίθος του Ιουλίου: Εξερευνώντας το Διαχρονικό ΡουμπίνιΟ γενέθλιος λίθος του Ιουλίου σηματοδοτεί τα μέσα του έτους με ενα ζωηρό κόκκινο χρώμα σε όλο το ημερολόγιο, που θυμίζει τα μέσα του έτους με το τολμηρό κόκκινο του αίματος του ρουμπινιού του πολύτιμου λίθου. Δεύτερο σε επιθυμία μόνο μετά το διαμάντι, τα ρουμπίνια έχουν συνδεθεί με την βασιλικότητα και την πολυτέλεια εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Ρίξτε μια ματιά στο γιατί τα ρουμπίνια έχουν παραμείνει τόσο δημοφιλή στους λάτρεις του κοσμήματος σήμερα και δείτε τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να τα ενσωματώσετε στο καθημερινό σας σύνολο.
Ο γενέθλιος λίθος του Ιουλίου - Το Ρουμπίνι


Τα ρουμπίνια είναι πολύτιμοι λίθοι κόκκινου χρώματος που προέρχονται από το ορυκτό κορούνδιο και κυμαίνονται σε αποχρώσεις από γαλακτώδες ροζ έως έντονο βυσσινί κόκκινο. Αυτές οι πέτρες έχουν εξορυχθεί σε όλο τον κόσμο, αλλά τα πιο πολύτιμα ρουμπίνια προέρχονται από τη Μιανμάρ και αναφέρονται συνήθως ως ρουμπίνια της Βιρμανίας. Μαζί με τα διαμάντια, τα σμαράγδια και τα ζαφείρια, τα ρουμπίνια αποτελούν την τετράδα των πιο πολύτιμων πολύτιμων λίθων που διατίθενται και τα ρουμπίνια είναι ιδιαίτερα αγαπητά επειδή έχουν εξαιρετική αντοχή λόγω της κατάταξης 9 στα 10 στην κλίμακα σκληρότητας Mohs. Αυτό σημαίνει ότι μόνο τα διαμάντια και άλλα ρουμπίνια δεν εγκυμονούν κίνδυνο γρατσουνίσματος και φθορά των κόκκινων λίθων.
Ρουμπίνια σε όλη την ιστορία

Από τότε που ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά τα ρουμπίνια, η ανθρωπότητα σέβεται το πολύτιμο λίθο και τη χρησιμοποιεί για κοσμήματα. Ακόμη και τα θρησκευτικά κείμενα θαυμάζουν το ρουμπίνι και οι δυτικοί πολιτισμοί το έχουν  συμπεριλάβει σε περίτεχνα κοσμήματα και αξεσουάρ για τους βασιλιάδες και τις βασίλισσές τους. Δεδομένης της πολυτελούς χροιάς τους, τα ρουμπίνια βρίσκονται σε μερικά από τα πιο εκλεκτά κοσμήματα και στολίδια από το παρελθόν. Εδώ είναι μερικά μόνο παραδείγματα από αυτά τα εξωφρενικά ιστορικά ρουμπίνια:

     Κολιέ με ρουμπίνι και διαμάντια της Elizabeth Taylor - Εξίσου γνωστή για τη συλλογή κοσμημάτων της με την υποκριτική της ικανότητα, το κολιέ με ρουμπίνι και διαμάντια Cartier της Elizabeth Taylor της δώρισε ο σύζυγός της, Mike Todd.
     Archduchess Maria Anna of Austria's Ruby and Diamond Brooch - Αυτή η λεπτή καρφίτσα σε σχήμα τόξου/το στολίδι για τα μαλλιά με ένα μεγάλο ρουμπινί κέντρο χαρίστηκε στην Αυστριακή ευγενή από τον πατέρα της το 1900 και πρόσφατα πουλήθηκε για 372.304 δολάρια σε δημοπρασία.
     Καρφίτσα με ρουμπίνι και διαμάντια της Βασίλισσας Βικτώριας - Ο Πρίγκιπας Άλμπερτ δώρισε αυτήν την καρφίτσα ρουμπίνι 4,5 καρατίων στη σύζυγό του, Βασίλισσα Βικτώρια, το 1849.
     The Jubilee Ruby - Αυτό το βιρμανικό ρουμπίνι 15,99 καρατίων πουλήθηκε το 2016 για 14,2 εκατομμύρια δολάρια.


Ρουμπίνι Ιδιότητες και Συμβολολογία

Λόγω του κόκκινου χρώματος τους, τα ρουμπίνια έχουν συνδεθεί με τον παθιασμένο θυμό και την αγάπη, καθώς και με την προστασία και τις υποθέσεις της καρδιάς. Ορισμένοι αρχαίοι πολιτισμοί χρησιμοποιούσαν τα ρουμπίνια ως σύνδεση αίματος, ενώ άλλοι τα φορούσαν ως προστατευτικά φυλαχτά. Ομοίως, τα ρουμπίνια συνδέονται στενά με το τσάκρα της καρδιάς και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προώθηση της τιμής, της πίστης και της συμπόνιας στους χρήστες του. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό, δεν είναι περίεργο ότι αυτοί οι πολύτιμοι λίθοι συνδέθηκαν με τη μοναρχία για τόσα πολλά χρόνια.
Το κόστος της πολυτέλειας

Δεδομένου ότι τα ρουμπίνια είναι ένας από τους πιο εμβληματικούς πολύτιμους λίθους που έχουν κοπεί και γυαλιστεί ποτέ, οι τιμές τους μπορεί να είναι απίστευτα υψηλές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να αγοράσουν γρανάτες λόγω της έντονης ομοιότητάς τους με ρουμπίνια. Τούτου λεχθέντος, μπορείτε να βρείτε μικρά ρουμπίνια  για μερικές εκατοντάδες δολάρια. ό,τι θυσιάζεις σε μέγεθος και ποιότητα, μπορείς να το αναπληρώσεις στην τιμή. Ωστόσο, τα ρουμπίνια μπορούν οπωσδήποτε να δώσουν στα διαμάντια μια καλή πορεία για το πόσο ακριβά μπορεί να κοστίζουν τα πιο πολύτιμα παραδείγματα. Για παράδειγμα, ένα εκπληκτικό ρουμπίνι Pigeon Blood 4,10 καρατίων οβάλ κοπής από τη Μοζαμβίκη είναι επί του παρόντος στη λίστα Leibish για λίγο πάνω από 52.500 $. Τώρα, μην ανησυχείτε πολύ για αυτό το εντυπωσιακό ποσό, τα περισσότερα ρουμπίνια καλής ποιότητας θα σας κοστίσουν μεταξύ 1.000 και 5.000 $.
Κόκκινος πολύτιμος λίθος

Πώς να φροντίσετε τα κοσμήματα από ρουμπίνι

Τα ρουμπίνια τείνουν να συσσωρεύουν πολύ βρωμιά λόγω της σκληρότητάς τους, επομένως θα θέλετε να καθαρίζετε συχνά οποιοδήποτε από τα ρουμπίνια κοσμήματά σας χρησιμοποιώντας ένα ήπιο σαπούνι και νερό. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε μουλιάσει τα ρουμπινί κοσμήματά σας στο υγρό για πολύ καιρό, διαφορετικά μπορεί να αφαιρέσετε τα ρουμπίνια από τις ρυθμίσεις τους. Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε ένα τοπικό κοσμηματοπωλείο για να καθαρίσετε τα ρουμπίνια σας με υπερήχους για να μπουν πολύ βαθιά και να επιτεθούν στα στρώματα της βρωμιάς δημιουργώντας λάμψη που διαρκεί. Αφού καθαρίσετε τα ρουμπινί κοσμήματά σας, μπορείτε να τα γυαλίσετε χρησιμοποιώντας ένα κατάλληλο βερνίκι πολύτιμων λίθων και να τα σκουπίσετε με ένα πανί που δεν αφήνει χνούδι. Δεδομένου ότι πολύ λίγοι άλλοι πολύτιμοι λίθοι μπορούν να βλάψουν τα ρουμπίνια, μπορεί να πιστεύετε ότι είναι ασφαλές να τα αποθηκεύσετε μαζί με τα άλλα κοσμήματά σας. Ωστόσο, η τοποθέτηση ρουμπίνων κοντά σε πιο μαλακές πέτρες θα θέσει αυτές τις άλλες πέτρες σε κίνδυνο να γρατσουνιστούν και να θρυμματιστούν. Ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσετε τα  κοσμήματά σας με ρουμπινί είναι σε μια υφασμάτινη ή βελούδινη τσάντα ή κουτί, από μόνα τους.


Ευχαριστως πλήρως, δεν χρειάζεται να έχετε καλοκαιρινά γενέθλια για να δικαιολογήσετε την κατοχή αυτής της γενέθλιας πέτρας του Ιουλίου, καθώς προσφέρουν τέλειους τρόπους για να τιμήσετε μια επέτειο, να ξεκινήσετε έναν αρραβώνα ή απλώς να περιποιηθείτε τον εαυτό σας.

Posted in: Default category

Leave a comment

Call Our Store

+302103218290

visiongold@outlook.com

Working hours of our store:

On weekdays:

Saturday:

Sunday:

from 8:00 to 21:00

from 9:00 to 20:00

from 10:00 to 19:00

Boxed:

Sticky Add To Cart

Font: