Latest posts

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΙΡΕ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΑ

Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε τι είναι, τι συμβολίζουν και πότε θα πρέπει να σκεφτείτε να αφήσετε την υπόδειξη για ένα στον σύντροφό σας.


Τα σειρέ δαχτυλίδια έχουν ένα κλασικό σχέδιο που θα αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου. Είναι ένα σύμβολο που αντιπροσωπεύει την αθάνατη αφοσίωση και την εγκάρδια εκτίμηση. Τα σειρέ δαχτυλίδια έχουν εξελιχθεί σε ένα  κόσμημα που φοριέται τόσο από άνδρες όσο και από γυναίκες.

Γνωστά και ως δαχτυλίδια απείρου, τα σειρέ δαχτυλίδια έχουν απλό σχεδιασμό. Η βέρα είναι κατασκευασμένη από χρυσό ή πλατίνα και είναι σετ με ομοιόμορφα διαμάντια που είναι πανομοιότυπα σε κόψιμο και μέγεθος. Παραδοσιακά, αυτά τα δαχτυλίδια φοριούνται στο παράμεσο, δίπλα σε δαχτυλίδια γάμου ή αρραβώνων. Τα σειρέ δαχτυλίδια δίνονται συχνά ως  δώρα για επετείους ή για να τιμήσουν ένα ιδιαίτερο ορόσημο στη ζωή (για παράδειγμα, τη γέννηση ενός παιδιού). Καθώς τα σειρέ δαχτυλίδια συνεχίζουν να αυξάνονται σε δημοτικότητα, πολλά στυλ σειρέ δαχτυλιδιών αντικαθιστούν τις βέρες αρραβώνων ή γάμου.


Η ιστορία των σειρέ δαχτυλιδιών

Τα σειρέ δαχτυλίδια έρχονται από τους Αρχαίους Αιγύπτιους του 2000 έως το 1800 π.Χ. Σύμφωνα με τα παλαιά αιγυπτιακά ιερογλυφικά, ο κύκλος αντιπροσώπευε την αιωνιότητα στον αιγυπτιακό πολιτισμό. Οι Αιγύπτιοι πίστευαν επίσης ότι ο γάμος είναι ένας τόσο ισχυρός δεσμός μεταξύ ενός συζύγου και μιας γυναίκας που ακόμη και ο θάνατος δεν μπορεί να τον σπάσει.

Στην πραγματικότητα, πιστεύεται ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι συνδύασαν αυτές τις δύο έννοιες και πιθανότατα επινόησαν την έννοια του παραδοσιακού γάμου που γνωρίζουμε σήμερα. Οι αρχαιολόγοι που ανασκάπτουν αρχαίους αιγυπτιακούς τάφους βρήκαν βέρες γάμου, που κυμαίνονται από απλά σκαλιστά δαχτυλίδια από κόκαλο μέχρι περίπλοκες βέρες με πολύτιμους λίθους. Τα σκαλίσματα και οι πολύτιμοι λίθοι που ανακαλύφθηκαν σχημάτισαν μια συνεχή γραμμή γύρω από τη βέρα που συμβολίζει τη συνέχεια. Αυτό το σχέδιο είναι που διαφοροποιεί τα σειρέ δαχτυλίδια από τα δαχτυλίδια γάμου ή αρραβώνων.

Η σύγχρονη ιδέα των σειρέ δαχτυλιδιών με διαμάντια εισήχθη αρχικά από την παγκοσμίου φήμης De Beers στα μέσα της δεκαετίας του 1960. Τα σειρέ δαχτυλίδια σχεδιάστηκαν από προεπιλογή ως απάντηση σε ένα πρόβλημα που ταλαιπωρούσε τη βιομηχανία κοσμημάτων εκείνη την εποχή. Το κύριο χαρακτηριστικό των δαχτυλιδιών αρραβώνων κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου ήταν ένα μόνο μεγάλο διαμάντι. Ωστόσο, τα διαμάντια που ήταν διαθέσιμα στην αγορά εκείνη την εποχή ήταν μικρά. Για να αποφύγει την κατασκευή πολλών δαχτυλιδιών με διαμάντια 0,25 καρατίων, η De Beers εισήγαγε τα δαχτυλίδια αιωνιότητας. Η καμπάνια στόχευε ώριμες, παντρεμένες γυναίκες με το σύνθημα: «Σε παντρεύτηκε για πλουσιό ή φτωχό. Ενημερώστε την πώς πάει».


Ο συμβολισμός των σειρέ δαχτυλιδιών

Η συμβολική έννοια των σειρέ δαχτυλιδιών είναι η αιώνια αφοσίωση και δέσμευση. Τα διαμάντια είναι οι πιο συνηθισμένες πέτρες που χρησιμοποιούνται στα σειρέ δαχτυλίδια επειδή είναι οι ισχυρότεροι και πιο πολύτιμοι πολύτιμοι λίθοι στον κόσμο. Άλλοι πολύτιμοι λίθοι όπως ρουμπίνια, σμαράγδια ή μπλε ζαφείρια εμφανίζονται επίσης συχνά.

Τα σειρέ δαχτυλίδια φοριούνται συνήθως στο τέταρτο δάχτυλο του αριστερού χεριού. Αυτό μπορεί να εντοπιστεί στους αρχαίους Αιγύπτιους. Οι Αιγύπτιοι (και πολλοί άλλοι πολιτισμοί, συμπεριλαμβανομένων των Ρωμαίων) πίστευαν ότι αυτό το δάχτυλο περιείχε τη «φλέβα της αγάπης», μια φλέβα που έτρεχε κατευθείαν στην καρδιά.


Τύποι των σειρέ δαχτυλιδιών

Με την πάροδο του χρόνου, έχουν προκύψει διαφορετικά σχέδια και τύποι σειρέ δαχτυλίδια. Οι δύο πιο συνηθισμένοι τύποι των σειρέ δαχτυλιδιών είναι τα ολόβερα δαχτυλίδια σειρέ δαχτυλίδια  και τα μισόβερα σειρέ δαχτυλίδια .


Ολόβερα δαχτυλίδια σειρέ

Τα ολόβερα σειρέ δαχτυλίδια έχουν πιο παραδοσιακό στυλ. Αυτά τα δαχτυλίδια διαθέτουν διαμάντια ή άλλους πολύτιμους λίθους που τοποθετούνται ομοιόμορφα το ένα δίπλα στο άλλο σε όλη την περιφέρεια της βέρας. Δεν υπάρχει κενό μεταξύ των πολύτιμων λίθων και είναι στημένα και σχεδιασμένα για να ταιριάζουν άνετα μεταξύ τους, παρόμοια με ένα παζλ. Μία από τις προειδοποιήσεις που πρέπει να λάβετε υπόψη για ένα πλήρες δαχτυλίδι αιωνιότητας είναι ότι είναι σχεδόν αδύνατο να αλλάξετε το μέγεθός τους χωρίς να διακυβευτεί η αρχική ρύθμιση των λίθων.


Μισόβερα σειρέ δαχτυλίδια

Τα μισόβερα σειρέ δαχτυλίδια διαθέτουν διαμάντια ή πολύτιμους λίθους που τοποθετούνται στα μισά της βέρας. Στο μέσο δεν σημαίνει ότι τα διαμάντια καλύπτουν ακριβώς το μισό της περιφέρειας της μπάντας. Η μισή διαδρομή μπορεί να περιλαμβάνει επίσης το ένα ή τα τρία τέταρτα της βέρας που καλύπτεται από πολύτιμους λίθους. Αυτά τα δαχτυλίδια μπορούν να αλλάξουν μέγεθος χωρίς να διακυβεύεται η ακεραιότητα των πολύτιμων λίθων ή το σχέδιο.


Αδαμαντοδεσία των σειρέ δαχτυλιδιών

Η αδαμαντοδεσία της πέτρας είναι ζωτικής σημασίας στοιχείο για κάθε σειρέ δαχτυλίδι. Το δέσιμο παίζει βασικό ρόλο στο στυλ, την ανθεκτικότητα και πολλά άλλα. Πολλά δεσίματα πετρών σειρέ δαχτυλίδιων μπορούν να σχεδιαστούν ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Οι πιο δημοφιλείς ρυθμίσεις περιλαμβάνουν τις ρυθμίσεις pave, καναλιού και δοντιών.


Δαχτυλίδια Pave-Set

Τα δαχτυλίδια Pave-set περιλαμβάνουν πολλά μικρότερα διαμάντια ή πολύτιμους λίθους. Οι πέτρες συγκρατούνται σφιχτά στη θέση τους από «σταγονίδια» μετάλλων. Αν και τα μεμονωμένα διαμάντια μπορεί να έχουν απλές κοπές, ο τεράστιος αριθμός τους κάνει αυτό το είδος ρύθμισης ελκυστικό. Όταν πολλές πέτρες ενώνονται, τα αποτελέσματα είναι συναρπαστικά.


Δαχτυλίδια καναλιών

Τα σειρέ δαχτυλίδια με σετ καναλιών είναι ίσως οι πιο ασφαλείς από τις ρυθμίσεις δεσιμάτων. Στο σετ στυλ, τα διαμάντια ή οι πολύτιμοι λίθοι καρφώνονται ανάμεσα στο κανάλι που σχηματίζεται από δύο λωρίδες πολύτιμου μετάλλου. Τα διαμάντια συγκρατούνται στη θέση τους με αυλάκια να δημιουργούνται d κατά μήκος των τοιχωμάτων του καναλιού. Κατάλληλα για πολύτιμους λίθους princess cut και στρογγυλούς λίθους, τα δαχτυλίδια σετ καναλιών παρουσιάζουν ελάχιστο έως καθόλου κίνδυνο οι πολύτιμοι λίθοι να κολλήσουν σε ρούχα ή άλλα αντικείμενα.


Δαχτυλίδια σετ δοντιών

Η ρύθμιση με νύχια ή δόντια θεωρείται ότι είναι ο πιο παραδοσιακός και κοινός τύπος ρυθμίσεων δακτυλίου. Οι πολύτιμοι λίθοι συγκρατούνται στη θέση τους με ένα προεξέχον μεταλλικό νύχι. Τα διαμαντένια σειρέ δαχτυλίδια με νύχια είναι τέλεια για όσους αγαπούν τη λάμψη, καθώς οι ρυθμίσεις με νύχια επιτρέπουν στο μέγιστο φως να εισχωρήσει στους πολύτιμους λίθους.


Ξεκινώντας

Τα σειρέ δαχτυλίδια συνεχίζουν να είναι ένα από τα πιο αναγνωρισμένα κοσμήματα σε όλο τον κόσμο. Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα VisionGold® θα βρείτε μία μεγάλη συλλογή με σείρε δαχτυλίδια ανταποκρίνονται σε όλα τα γούστα και στυλ Και φυσικά στις καλύτερες τιμές της αγοράς με κορυφαία ποιότητα κατασκευής. Βρείτε το δικό σας Ονειρεμένο δαχτυλίδι και Δώστε μία ρομαντική νότα στο στυλ σας Με ένα υπέροχο  Ελληνικής κατασκευής κόσμημα

Leave a comment

Call Our Store

+302103218290

visiongold@outlook.com

Working hours of our store:

On weekdays:

Saturday:

Sunday:

from 8:00 to 21:00

from 9:00 to 20:00

from 10:00 to 19:00

Boxed:

Sticky Add To Cart

Font: