Latest posts

Είναι ακριβά τα δαχτυλίδια με ρουμπίνι; (Γρήγορη απάντηση Είναι ακριβά τα δαχτυλίδια με ρουμπίνι; (Γρήγορη απάντηση ειδικού το 2023) το 2023)


Γεια σου! Επιτέλους βρίσκω την Απάντηση!


Τα διαμάντια είναι παντοτινά, και μπορεί να φαίνονται σαν η καλύτερη επιλογή για τους περισσότερους ανθρώπους, αλλά υπάρχουν πολλοί άλλοι όμορφοι πολύτιμοι λίθοι που κάνουν εκπληκτικά δαχτυλίδια.

Τα ρουμπίνια συγκαταλέγονται σε αυτές τις όμορφες επιλογές και όποιος συναντήσει ένα δαχτυλίδι με ρουμπίνι θα σας πει ότι το ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά. Είναι όμως τα δαχτυλίδια από ρουμπίνι ακριβά ή οικονομικά;

Πριν απαντήσουμε στην ερώτηση για το κόστος των ρουμπίνων, πρέπει να ξέρετε ότι τα ρουμπίνια είναι οι πιο παραδοσιακές πέτρες κοσμήματος, με τον λόγο που αυτή η πέτρα υπάρχει εδώ και πολύ καιρό να έχει να κάνει με το εξαιρετικό επίπεδο αντοχής της.

Το ρουμπίνι είναι εξαιρετικά λαμπερό, βγαίνει πάντα σε κόκκινο χρώμα και συχνά φτάνει στα πιο ζωντανά επίπεδα κορεσμού χρωμάτων.

Αυτός ο κόκκινος πολύτιμος λίθος ανήκει στην οικογένεια των πολύτιμων λίθων του κορούνδιου και παρόλο που τα περισσότερα ρουμπίνια έχουν αυτό το χαρακτηριστικό έντονο κόκκινο χρώμα, υπάρχουν και άλλες χρωματικές παραλλαγές στο μεταξύ. για παράδειγμα, υπάρχουν πορτοκαλί-κόκκινα, καφέ κόκκινα, μοβ κόκκινα, ακόμη και τα ροζ-κόκκινα.

Είναι ακριβά τα δαχτυλίδια με ρουμπίνι

Και ως αποτέλεσμα της λαμπρότητάς του, οι άνθρωποι που αναζητούν  κόσμηματα με χρωματιστούς πολύτιμους λίθους συχνά επιλέγουν το ρουμπίνι.

Το άλλο πράγμα που αξίζει να σημειωθεί για το ρουμπίνι είναι ότι αυτός ο πολύτιμος λίθος είναι λίγο πολύ η κρυσταλλική εκδοχή του οξειδίου του αλουμινίου, με το κόκκινο χρώμα από ίχνη χρωμίου που αντικαθιστά το αλουμίνιο, εξίσου και η αλλαγή χρώματος του ορυκτού σε κόκκινο.

Όταν το κορούνδιο είναι κόκκινο, ο πολύτιμος λίθος ονομάζεται ρουμπίνι. αλλά όταν είναι οποιοδήποτε άλλο χρώμα, ας πούμε κίτρινο, μπλε ή ροζ, είναι ζαφείρι.

Από τα τρία μεγάλα - σμαράγδια, ρουμπίνια και ζαφείρια, το ρουμπίνι είναι το πιο σπάνιο.

 

Θα μάθετε σε αυτήν την ανάρτηση

    Πόσο θα κόστιζε ένα δαχτυλίδι με ρουμπίνι;
    Είναι το ρουμπίνι πιο ακριβό από ένα διαμάντι;
    Γιατί τα ρουμπίνια είναι τόσο ακριβά;
    Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα ενός δαχτυλιδιού με ρουμπίνι
    Πρέπει να αγοράσετε ένα δαχτυλίδι με ρουμπίνι;
    συμπέρασμα

Πόσο θα κόστιζε ένα δαχτυλίδι με ρουμπίνι;

Τα ρουμπίνια καλύτερης ποιότητας είναι από τους πιο ακριβούς πολύτιμους λίθους μεταξύ των κοσμημάτων/πολύτιμων λίθων, με ορισμένα ρουμπίνια που είναι γνωστό ότι κοστολογούνται σε 1.000.000 ευρώ ανά καράτι.

Αλλά δεν είναι όλα τα ρουμπίνια τόσο ακριβά, επειδή τα ρουμπίνια είναι επίσης πολύτιμοι λίθοι που συχνά υποβάλλονται στον μεγαλύτερο αριθμό επεξεργασιών σε σύγκριση με τους περισσότερους άλλους πολύτιμους λίθους.

Είναι ακριβά τα δαχτυλίδια με ρουμπίνι
Είναι το ρουμπίνι πιο ακριβό από ένα διαμάντι;

Παρόλο που ορισμένες ποικιλίες ρουμπινιού είναι πολύ πολύτιμες, τα περισσότερα ρουμπίνια στα κοσμηματοπωλεία είναι σημαντικά λιγότερο ακριβά από τα διαμάντια των ίδιων μεγεθών.

Ο λόγος για τη χαμηλότερη τιμή αυτού του σπάνιου πολύτιμου λίθου είναι ο λόγος για τον οποίο τα ρουμπίνια είναι πλέον η πιο ελκυστική εναλλακτική λύση στα διαμάντια. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ένα διαμάντι ίδιου μεγέθους και ποιοτικών χαρακτηριστικών θα κόστιζε 5 φορές περισσότερο από το ρουμπίνι.

Ωστόσο, εάν αγοράζετε ρουμπίνια πολύ υψηλής ποιότητας, τότε θα ξοδέψετε πολύ περισσότερα, και το ρουμπίνι θα ήταν εξίσου ακριβό, από ένα διαμάντι ή ακόμη και θα κοστίσει περισσότερο από ένα διαμάντι του ίδιου μεγέθους.

 Γιατί τα ρουμπίνια είναι τόσο ακριβά;

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, τα ρουμπίνια είναι πολύ ακριβοί και πολύτιμοι πολύτιμοι λίθοι. Στην Ινδία, για παράδειγμα, το ρουμπίνι είναι γνωστό ως ο «Άρχοντας των πολύτιμων λίθων» και αυτός ο πολύτιμος λίθος θεωρείται ο πιο πολύτιμος και ο πιο σπάνιος πολύτιμος λίθος. Οι πολύτιμοι λίθοι με ρουμπίνι συνδέονται με τον πλούτο, τα δικαιώματα και τη δύναμη και πιστεύεται επίσης ότι φέρουν προστατευτικές δυνάμεις.

Ο λόγος για την υψηλή τιμή, ωστόσο, έχει να κάνει με το γεγονός ότι αυτός ο πολύτιμος λίθος είναι αρκετά σπάνιος από τους υπόλοιπους χρωματιστούς πολύτιμους λίθους. Όπως ήταν αναμενόμενο, τα υψηλής ποιότητας ρουμπίνια κοστίζουν περισσότερο, ειδικά όταν δεν έχουν υποστεί θερμική επεξεργασία για το βάθος χρώματος.

Είναι ακριβά τα δαχτυλίδια Ruby

 

Για να προσδιορίσετε την αξία ενός ρουμπινιού, υπάρχουν ορισμένες σημαντικές ιδιότητες που λαμβάνονται υπόψη. Αυτά περιλαμβάνουν την ποιότητα της κοπής και τη διαύγεια του πολύτιμου λίθου. Αλλά σε αντίθεση με τα διαμάντια, τα ρουμπίνια δεν αξιολογούνται/βαθμολογούνται με βάση τη λαμπρότητά τους, πράγμα που σημαίνει ότι για τα ρουμπίνια, το χρώμα, το μέγεθος και η διαύγεια καθορίζουν το κόστος του πολύτιμου λίθου. Τα ρουμπίνια με πλούσιο φυσικό χρώμα αποτιμώνται υψηλότερα από αυτά που έχουν υποστεί επεξεργασία.

Η επιθυμία ενός ρουμπινιού αυξάνεται ανάλογα με το βάθος και την ένταση του χρώματος. Για να προσδιοριστεί αυτό, λαμβάνονται υπόψη τρία στοιχεία - κορεσμός, τόνος και απόχρωση. Έτσι, όσο περισσότερο το χρώμα του ρουμπινιού είναι ένα έντονο (αυστηρά) κόκκινο, τόσο μεγαλύτερη είναι η αξία του.

Ρουμπίνια με δευτερεύοντα χρώματα όπως το μωβ ή το κίτρινο, που εξουδετερώνουν το μπλε στο μωβ, εμφανίζονται πιο κόκκινα και εκτιμώνται υψηλότερα, για παράδειγμα, το ρουμπίνι της Βιρμανίας.


Οι τόνοι έχουν επίσης σημασία, και τα καλής ποιότητας ρουμπίνια τείνουν να πέφτουν μεταξύ των μεσαίων και των μεσαίων-σκούρων τόνων. Με άλλα λόγια, ένα ρουμπίνι που είναι πολύ σκούρο καθιστά δύσκολο τον προσδιορισμό του πραγματικού του χρώματος και αν είναι πολύ ελαφρύ, τότε φαίνεται πολύ αχνό και είναι ροζ ζαφείρι παρά ρουμπίνι.

Η αξία των ρουμπινιών επηρεάζεται επίσης από τον κορεσμό των χρωμάτων. Ο κορεσμός αντιπροσωπεύει το βάθος του χρώματος ή την έντασή του. Τα καλά κορεσμένα ή έντονα ρουμπίνια έχουν ζωηρά ή έντονο χρωματικό κορεσμό και είναι τα πιο πολύτιμα. Εάν το ρουμπίνι φθορίζει, έχει ακόμη υψηλότερο επίπεδο κορεσμού, επομένως υψηλότερη αποτίμηση, και τα ρουμπίνια με μικροσκοπικά εγκλείσματα που ονομάζονται ανάγκες ρουτιλίου έχουν υψηλότερη ανακλαστικότητα χρώματος, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να είναι και ακριβά.

Ουσιαστικά, δεν υπάρχει συγκεκριμένο/αντικειμενικό σύστημα βαθμολόγησης για τα ρουμπίνια, γι' αυτό τα γεμολογικά εργαστήρια θα χρησιμοποιήσουν κύριες πέτρες για να καθορίσουν και να αντιπαραβάλουν τους τόνους, τον κορεσμό και τις αποχρώσεις των λίθων που λαμβάνονται για δοκιμή.

Είναι ακριβά τα δαχτυλίδια Ruby
Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα ενός δαχτυλιδιού με ρουμπίνι

Πλεονεκτήματα

    Όμορφοι πολύτιμοι λίθοι
    Φθηνότερο από τα διαμάντια
    Τα ρουμπίνια πιστεύεται ότι βοηθούν στην αποκατάσταση της ζωτικότητας και θα βελτιώσουν επίσης την κυκλοφορία του αίματος και την όραση.
    Καλή ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και εμφάνιση κοινωνικής θέσης
    Το δαχτυλίδι πιστεύεται ότι φέρνει ειρήνη, αγάπη και καλή υγεία
    Πιστεύεται ότι αυξάνει τη σοφία και απομακρύνει τις αρνητικές σκέψεις
    Πολύτιμο
    Είναι σπάνιο

Μειονεκτήματα

    Η υψηλή του αξία σημαίνει ότι θα μπορούσε να κλαπεί εύκολα
    Μπορεί να είναι πολύ ακριβό
    Μερικά ρουμπίνια ενισχύονται μέσω πλήρωσης ή θερμικής επεξεργασίας για το βάθος χρώματος.

Είναι ακριβά τα δαχτυλίδια με ρουμπίνι
Πρέπει να αγοράσετε ένα δαχτυλίδι με ρουμπίνι;

Αν ψάχνετε για κάτι διαφορετικό, εκτός από διαμάντια ή ζαφείρι, το σπάνιο ρουμπίνι μπορεί να είναι η επόμενη καλύτερη επιλογή για εσάς. Έρχεται σε διαφορετικά μοναδικά στυλ που ταιριάζουν με διαφορετικές προσωπικότητες. Για παράδειγμα, υπάρχουν διάφορα στυλ vintage, Halo και όλα ξεχωρίζουν και θα φαίνονται όμορφα σε οποιονδήποτε.

Και χάρη στη χαμηλότερη τιμή του σε σύγκριση με το διαμάντι, ένα ρουμπίνι θα ήταν μια καλή επιλογή αν ψάχνετε για ένα δαχτυλίδι από χρωματιστούς πολύτιμους λίθους. Λάβετε υπόψη ότι ένα χρωματιστό διαμάντι θα κόστιζε πολύ περισσότερο από ένα ρουμπίνι.

 
συμπέρασμα

Ένα ρουμπίνι δαχτυλίδι θα ήταν μια εξαιρετική επιλογή για όποιον επιθυμεί να ξεχωρίσει από το πλήθος επιλέγοντας κάτι διαφορετικό από το παραδοσιακό διαμαντένιο δαχτυλίδι αρραβώνων. Απλώς βεβαιωθείτε ότι αγοράσατε το καλύτερο δαχτυλίδι ρουμπίνι.
Leave a comment

Call Our Store

+302103218290

visiongold@outlook.com

Working hours of our store:

On weekdays:

Saturday:

Sunday:

from 8:00 to 21:00

from 9:00 to 20:00

from 10:00 to 19:00

Boxed:

Sticky Add To Cart

Font: