Latest posts

Τανζανίτης-Γενέθλια Πέτρα του Δεκεμβρίου|VisionGold

Τανζανίτης-Γενέθλια Πέτρα του Δεκεμβρίου|VisionGold®

 Τανζανίτης- VisionGold®

 Το μήνα Δεκέμβριο γιορτάζουμε τον υπέροχο πολύτιμο λίθο Τανζανίτης ονομάστηκε γενέθλια Πέτρα του Δεκεμβρίου το 2002. Ο συναρπαστικός και πολύτιμος και σπάνιος λίθος, μπορεί να βρεθεί μόνο στην Αφρική  και συγκεκριμένα στην Τανζανία στους Πρόποδες του Κιλιμάντζαρο-τη γεωγραφική προέλευση με την οποία ονομάστηκε η πέτρα. Μετά την ανακάλυψη του το 1967 η μπλε ποικιλία του ορυκτού Zoisite έχει γίνει δημοφιλής λόγω του εκπληκτικά όμορφου  χρώμα του. Δημιουργήθηκε πριν από 585 εκατομμύρια χρόνια, ο Τανζανίτης μπορεί να βρεθεί σε διαφορετικές αποχρώσεις το μπλε- από ένα ανοιχτό βαθύ μπλε με βιολετί  κι σκιές Και όσο πιο βαθύ είναι το χρώμα του τόσο πιο σπάνιο και περιζήτητο γίνεται.


Τανζανίτης- VisionGold®

 Το οπτικό φαινόμενο ο   τριχρωισμός προκαλεί τον Τανζανίτη να απεικονίζει τρία διαφορετικά χρώματα από διαφορετικές γωνίες - μπλε, μοβ και κόκκινο. Γι 'αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για τον πολύτιμο λίθο να κοπεί ανάλογα, έτσι ώστε να αντικατοπτρίζονται οι σωστές μπλε και ιώδες αποχρώσεις.
Ο πολύτιμος λίθος είναι μοναδικός για τα πολυδιάστατα χρώματα του. Είναι επίσης γνωστό ότι είναι ο πιο όμορφος πολύτιμος λίθος που ανακαλύφθηκε τον 20 αιώνα. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο Τανζανίτης έχει θεραπευτικές δυνάμεις εξαιτίας της ικανότητάς του να ενσωματώνει και να ενεργοποιεί τις ενέργειες.
Ο Τανζανίτης είναι μια σχετικά μαλακή πέτρα. Στην κλίμακα σκληρότητας του Moh μετρά 6,5-7. Τα σκουλαρίκια και τα μενταγιόν με Τανζανίτη  είναι κατάλληλα για καθημερινή χρήση. Τα δαχτυλίδια με Τανζανίτη από την άλλη πλευρά είναι καλύτερα  για ειδικές περιπτώσεις και όχι για καθημερινή χρήση.


Τανζανίτης- VisionGold®


Ο μοναδικός πολύτιμος λίθος σχηματίστηκε κατά τη διαδικασία του περιφερειακού μεταμορφισμού και μπορεί να εξηγηθεί ως εξής: όταν οι τεκτονικές πλάκες συγκρούονται η μία  με τη άλλη, τα πυριγενή πετρώματα (πετρώματα που σχηματίζονται μέσω της ψύξης και στερεοποίησης του μάγματος / λάβα) κάθε τεκτονικής πλάκας μεταμορφώνονται σε μια άλλη με υπερβολική πίεση.
Τα πετρώματα φθάνουν κοντά στο σημείο τήξης, και όταν συμβαίνει αυτό, παράγουν όμορφες κρυσταλλικές δομές. Είναι κατά τη διάρκεια αυτού του μαγικού χρόνου ότι οι πολύτιμοι λίθοι σχηματίζονται, ουσιαστικά, από την ένωση δύο πλακών.
Η διαδικασία κατά την οποία δημιουργείτε  ο Τανζανίτης θεωρείται ότι είναι τόσο μοναδική, που οι γεωλόγοι πιστεύουν ότι οι πιθανότητες μιας άλλης  δημιουργία Τανζανίτη είναι μία στο ένα εκατομμύριο.
 Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Τανζανίτης έχει πολλές συναρπαστικές πτυχές. Σήμερα δαχτυλίδια με Τανζανιτη και άλλα κοσμήματα είναι πάρα πολύ δημοφιλή. Όχι μόνο μπορείτε να αγοράσετε ένα μοναδικό κόσμημα αλλά μπορείτε επίσης να πάρετε σπίτι σας ένα κομμάτι της αφρικανικής κληρονομιάς .
 Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα VisionGold® μπορείτε Να παραγγείλετε οποιοδήποτε σχέδιο από τα ήδη υπάρχοντα και να σας το κατασκευάσουμε Meta γρανίτη αλλά ακόμα και οποιαδήποτε φωτογραφία κοσμήματος που σας αρέσει και έχετε δει στο ίντερνετ είμαστε σε θέση να σας το κατασκευάζουμε με την αγαπημένη σας πολύτιμη πέτρα. Ένας από τους τύπους του Τανζανίτη προέρχεται από την περιοχή όπου ζει η φυλή των Μασάι στην Τανζανία.

Leave a comment

Call Our Store

+302103218290

visiongold@outlook.com

Working hours of our store:

On weekdays:

Saturday:

Sunday:

from 8:00 to 21:00

from 9:00 to 20:00

from 10:00 to 19:00

Boxed:

Sticky Add To Cart

Font: