Latest posts

9 + 1 Πραγματα Που Πρεπει Να Γνωριζετε Για Τα Μαυρα Διαμαντια-Και Ναι Ειναι Πραγματικα!!!

9 + 1 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τα μαύρα διαμάντια-Και ναι είναι πραγματικά!!!




9 + 1 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τα μαύρα διαμάντια-VisionGold®

Από τότε που η Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker) είπε το ναι την πρόταση που της έγινε το Sex and the City με ένα μαύρο διαμάντι δαχτυλίδι αρραβώνα , τα μαύρα διαμάντια έχουν αυξηθεί κατακόρυφα σε δημοτικότητα. Τα μαύρα διαμάντια είναι κάτι παραπάνω από τα αγαπημένα μιας διασημότητας.... Έχουν ένα συναρπαστικό παρελθόν και οι επιστήμονες δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν Από πού προέρχονται. Είναι πραγματικά από το διάστημα; Είναι καταραμένα; Είναι πραγματικά διαμάντια;

Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα μαύρα διαμάντια. Εμείς εδώ στην VisionGold® μπορούμε οποιοδήποτε μονόπετρο δαχτυλίδι από τα σχέδια μας να σας το κατασκευάσουμε με μαύρο διαμάντι αποκλειστικά για εσάς αλλά ακόμη είμαστε σε θέση και από ένα σκίτσο μία φωτογραφία να κατασκευάσουμε το μονόπετρο δαχτυλίδι των ονείρων σας με μαύρο διαμάντι.

1) Δεν είναι πραγματικά ένα χρωματιστό διαμάντι

 Κίτρινα ροζ ακόμα και μπλε διαμάντια έρχονται σε μία ποικιλία από όμορφες αποχρώσεις. Τα χρώματα των διαμαντιών σχηματίζονται όταν εκτίθενται σε μία ποικιλία ορυκτών ενώ αναπτύσσονται. Ίσως αναρωτηθείτε αν και τα μαύρα διαμάντια σχηματίζονται με μία  παρόμοια γεωλογική μέθοδο όπως τα χρωματιστά διαμάντια. Ωστόσο τα μαύρα διαμάντια δεν είναι ένα χρωματιστό διαμάντι-  η γεωλογική τους  σύνθεση είναι πιο κοντά με ένα καθαρό άχρωμο διαμάντι. Έτσι ενώ τα λευκά διαμάντια είναι διάφανη τα μαύρα διαμάντια διαφέρουν λόγω της μεγάλης ποσότητας εγκλεισμάτων ή συστάδων γραφίτη που τα καθιστά μαύρα.

2) Τα γνήσια μαύρα διαμάντια δεν λάμπουν

 Λόγω των υψηλών επιπέδων των εγκλεισμάτων  τους τα μαύρα διαμάντια δεν λάμπουν αντανακλώντας το φως όπως τα άλλα διαμάντια . Αντ 'αυτού, απορροφούν το φως, και αυτό τους δίνει το ενδιαφέρον τους μαρμάρινο χαρακτηριστικό.
 Όταν αγοράζετε ένα  μονόπετρο Δαχτυλίδι με μαύρο διαμάντι μπορεί να συναντήσετε μαύρα διαμάντια που  έχουνε λάμψη. Αυτά είναι πιθανό να είναι τρία λευκά διαμάντια που εκτίθενται σε ακτινοβολία η θερμότητα για να του δώσουν μαύρη απόχρωση.Αυτοί οι πολύτιμοι λίθοι ονομάζονται «άχρωμα επεξεργασμένα μαύρα διαμάντια»

3) Τα μαύρα διαμάντια δεν θεωρούνταν πάντοτε πολύτιμα



 Τα πρώτα μαύρα διαμάντια που πωλούνται στο εμπόριο πιστεύετε ότι βρέθηκαν στη Βραζιλία από πορτογάλους εξερευνητές .Τα ακατέργαστα μαύρα διαμάντια  φαίνονται σαν κάρβουνο και έτσι όταν οι εξερευνητές άρχισαν να τα στέλνουν σε  άλλες χώρες το 19ο και 20ο αιώνα οι τεχνίτες τα έβρισκαν δύσκολο να τα κόψουν και να τα γυαλίσουν. Για αυτό το λόγο χρησιμοποιήθηκαν κυρίως για βιομηχανικούς σκοπούς έως ότου κάποιοι συλλέκτες Διαμαντιών άρχισαν να τα βλέπουν ως μοναδικούς σπάνιους και πολύτιμους λίθους που αναγνωρίζονται μέχρι σήμερα. Έχουν εξορυχθεί μόνο τρεις τόνοι συνολικά μέχρι σήμερα

4) Κανείς δεν μπορεί να συμφωνήσει από πού προέρχονται

 Λευκά διαμάντια έχουν εξορυχθεί σε κάθε Ήπειρο, αλλά τα μαύρα διαμάντια έχουν περιορισμένη προέλευση. Μέχρι σήμερα έχουν εξορυχθεί μόνο από τη Βραζιλία και κάποιες αφρικανικές χώρες. Υπάρχει και ένας άλλος ασυνήθιστος παράγοντας την ιστορία καταγωγή των μαύρων Διαμαντιών. Τα μαύρα διαμάντια δεν εξορύσσονται από μεγάλα βάθη κάτω από την επιφάνεια της γης όπου συνήθως υπάρχουν και τα λευκά διαμάντια. Τα μαύρα διαμάντια εξορύσσονται από επιφανειακά στρώματα που επιστήμονες  έχουν χρονολόγηση πώς σχηματιζώμενα μέχρι και 3,8 δισεκατομμύρια χρόνια πριν. Αυτά τα γεγονότα οδήγησαν στη δημιουργία πολλών θεωριών σχετικά με το πού προέρχονται. Το πιο συναρπαστικό σενάριο είναι ότι τα μαύρα διαμάντια σχηματίστηκαν στο διάστημα και έφτασαν στη γη μέσω ενός αστεροειδή που χτύπησε την επιφάνεια του πλανήτη μας πριν από εκατομμύρια χρόνια. Αυτοί που υποστηρίζουν αυτή τη θεωρία λένε ότι υπήρχε ο αστεροειδής στο διάστημα για περίπου ενάμισι δισεκατομμύριο χρόνια πριν κατακερματιστεί κατά την είσοδο στην ατμόσφαιρα της γης. Άλλοι υποστηρίζουν την εξωγήινη προέλευση των μαύρων Διαμαντιών αλλά λένε ότι σχηματίστηκαν μέσω θερμικής αντίδρασης όταν μετεωρίτες έπληξαν τη γη ή ότι ήταν μέρος ενός γιγαντιαίου Αστέρα που εξερράγη στο σύμπαν μας.

5) Λέγεται ότι είναι καταραμένα

 Ένα από τα πιο διάσημα μαύρα διαμάντια στην ιστορία έχει εμπλουτίσει με μία Αύρα μυστηρίου τα μαύρα διαμάντια!!! Το μαύρο διαμάντι Orlov είναι ένα θαυμάσιο μαύρο διαμάντι 67 καρατίων που πιστεύεται ότι βρέθηκε στην Ινδία. Ο θρύλος λέει ότι  τοποθετήθηκε το άγαλμα μιας θεότητας μέχρι τη στιγμή που κάποιος έκλεψε το μαύρο διαμάντι. Τα επόμενα χρόνια βρέθηκε στα χέρια των δυτικών, όπου οι  κάτοχοι του μαστιζόταν από ατυχία!!!
Το «μάτι του Brahma»Το «μάτι του Brahma» αγοράστηκε από έναν έμπορο Διαμαντιών το 1932.Ο JW Paris λέγεται ότι πήδηξε από ένα από τα ψηλότερα κτίρια της Νέας Υόρκης λίγο μετά την ολοκλήρωση της πώλησης του μαύρου διαμαντιού. Δέκα χρόνια αργότερα το μαύρο διαμάντι πολιτικές τις ρωσικές  στις Ρωσίδες πριγκίπισσες Νάντια Βέιγιν-Ορλόφ και Λεονίλα Γκαλίτσιν-Μπαριτίνσκι οι οποίες πέθαναν μετά από λίγο καιρό από τη στιγμή που είχαν το μαύρο διαμάντι. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης με αφορμή αυτές τις ιστορίες καλλιέργησαν το μύθο ότι τα μαύρα διαμάντια είναι καταραμένα. Ωστόσο αυτός ο μύθος έχει αρχίσει και εξασθενεί. Από τότε δεν υπάρχουν φήμες για κακή τύχη που να συνδέονται με την κατοχή μαύρο Διαμαντιών. Στην πραγματικότητα, ένα από τα μεγαλύτερα γνωστά μαύρα διαμάντια στον κόσμο, το 88 καρατίων διαμάντι Korloff Noir, θεωρείται ότι αποδίδει καλή τύχη και ευτυχία σε όποιον τον αγγίζει. Εκτέθηκε στο Ντουμπάι το 2015, αλλά σπάνια το βλέπει το ευρύ κοινό.Και τι έγινε για το διαμάντι Orlov; Ο σημερινός ιδιοκτήτης ανέφερε ότι πίστευε ότι η κατάρα ήταν σπασμένη, καθώς δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα που να συνδέεται με αυτό για μισό αιώνα.Αυτό το ιδιαίτερο διαμάντι δεν μπορεί να αποβάλει το σκοτεινό παρελθόν του, ωστόσο. Το 2006 η ηθοποιός Felicity Huffman κλήθηκε να φορέσει το κόσμημα με το μαύρο διαμάντι στα Βραβεία Όσκαρ αλλά απέρριψε την προσφορά λόγω της δυσάρεστης ιστορίας του.

6) Δεν βαθμολογούνται με τον ίδιο τρόπο όπως και άλλα διαμάντια

Επειδή τα μαύρα διαμάντια είναι αδιαφανή, δεν μπορούν να ταξινομηθούν στην κλίμακα GIA. Το GIA δεν εκδίδει αναφορές βαθμολόγησης για μαύρα διαμάντια. Ένα άλλο πράγμα που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι τα μαύρα διαμάντια είναι πυκνότερα από τα λευκά διαμάντια. Έτσι ένα μαύρο διαμάντι βάρους 1 Ct θα είναι μικρότερο σε μέγεθος από ότι ένα λευκό διαμάντι 1 Ct

7) Η ποιότητα επηρεάζει την τιμή όπως όλα τα διαμάντια

Η βαθμολόγηση διαμαντιών 4Cs ισχύει για τα μαύρα διαμάντια. Το χρώμα, η καθαρότητα, η κοπή και το βάρος σε καράτια πρέπει να εξετάζονται προσεκτικά αν αγοράζετε ένα. Αυτοί οι παράγοντες συνδυάζονται με το Διεθνές Σύστημα Πιστοποίησης Διαμαντιών (GIA), τα πρότυπα με τα οποία βαθμολογούνται άχρωμοι έως σχεδόν χρωματιστοί πολύτιμοι λίθοι (χρωματιστά διαμάντια D-to-Z). Επειδή τα μαύρα διαμάντια δεν εμπίπτουν στο πεδίο αυτό, το χρώμα τους βασίζεται στο σύστημα ταξινόμησης GIA για χρωματιστά διαμάντια.

8) Είναι και αυτά πολύτιμα

 Αν και σπάνια μεγάλα μαύρα διαμάντια, ανακαλύπτονται. Το μεγαλύτερο διαμάντι που βρέθηκε ποτέ ανακαλύφθηκε στη Βραζιλία. Ονομάστηκε "Sergio", το διαμάντι ζύγιζε 3.167 καράτια!!! Αυτό είναι 61 καράτια βαρύτερο από το πιο διάσημο μαύρο διαμάντι που ανακαλύφθηκε, το Cullinan. Τα επόμενα μεγαλύτερα διαμάντια που βρέθηκαν ποτέ στη Βραζιλία είναι επίσης μαύρα, που ζυγίζουν 2.000 καράτια, 932 καράτια και 828 καράτια. Άλλα διάσημα μαύρα διαμάντια περιλαμβάνουν το διαμάντι Gruosi, το μαύρο άστρο της Αφρικής και το διαμάντι Spirit of de Grisogono

9) Έχουν γίνει δημοφιλείς με τους άνδρες

Ίσως είναι η ασυνήθιστη προέλευσή τους ή μόνο η εντυπωσιακή εμφάνισή τους, αλλά τα  κοσμήματα με μαύρα διαμάντια γίνονται όλο και πιο δημοφιλή στους άνδρες. Ο Justin Bieber είναι λάτρης τους και φορούσε σκουλαρίκια με μαύρα διαμάντια.  Ο τραγουδιστής της NSYNC Lance επίσης "έπεσε" στη γοητεία των μαύρων διαμαντιών, επιλέγοντας να φορέσει ένα δαχτυλίδι αρραβώνων με μαύρα διαμάντια. Το δαχτυλίδι του Lance σχεδιάστηκε με δύο σειρές μαύρα διαμάντια σε  κίτρινο χρυσό.

10) Είναι η πέτρα για τον Σκορπιό

Ξέρατε ότι η «πέτρα» για το ζώδιο του Σκορπιού είναι μαύρο διαμάντι; Ενώ τα κίτρινα διαμάντια αποδίδονται στους δίδυμους, οι οποίοι θεωρούνται κοινωνικοί και θετικοί και τα ροζ διαμάντια ταιριάζουν με τους Ταύρους που είναι γνωστοί για την αισθησιακή φύση τους, τα μαύρα διαμάντια συμπληρώνουν το ζώδιο  του Σκορπιού.

Leave a comment

Call Our Store

+302103218290

visiongold@outlook.com

Working hours of our store:

On weekdays:

Saturday:

Sunday:

from 8:00 to 21:00

from 9:00 to 20:00

from 10:00 to 19:00

Boxed:

Sticky Add To Cart

Font: