Latest posts

Τύποι μενταγιόν και κολιέ για κάθε περίσταση




Μια χρυσή ή ασημένια αλυσίδα μπορεί να είναι υπέροχη από μόνη της, αλλά τα όμορφα μενταγιόν και κολιέ μπορούν να προσθέσουν κάτι ιδιαίτερο στην εμφάνιση σας. Όχι μόνο μπορούν να αναδείξουν μια χρυσή αλυσίδα, αλλά μπορούν να δημιουργήσουν ένα κομβικό σημείο για ενα μοναδικο στυλ.
Ορισμός και ιστορία των μενταγιόν

Ένα μενταγιόν ή ενα κολιέ είναι ένα κόσμημα που κρέμεται από κάτι άλλο, συνήθως ένα κολιέ αλλά μερικές φορές ένα βραχιόλι ή ακόμα και σκουλαρίκια. Υπάρχουν εδώ και χιλιάδες χρόνια και τα αρχαία έργα τέχνης δείχνουν τους πρώτους Αιγύπτιους, Έλληνες και Ρωμαίους να φορούν με περηφάνια κολιέ με εντυπωσιακά μενταγιόν. Ακόμη και οι άνθρωποι των σπηλαίων χρησιμοποιούσαν μια μορφή κολιέ όταν έδεναν όμορφα κοχύλια ή πέτρες σε κορδόνια και τα έσφιγγαν στο λαιμό τους.
%CE%9A%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%AD-%CE%86%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%BF-%CE%9A%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%B9%CE%AC.jpg
Στο Μεσαίωνα, οι άνθρωποι φορούσαν συχνά λειψανοθήκες, οι οποίες είχαν σχεδιαστεί για να κρατούν ιερά λείψανα, σε κορδόνια γύρω από το λαιμό τους ή άλλα είδη λατρευτικών κοσμημάτων. Έχασαν τη δημοτικότητά τους γύρω στον 17ο αιώνα και δεν φοριόνταν ξανά συχνά μέχρι τον 19ο αιώνα, όταν επέστρεψαν με στυλ.

Τα μενταγιόν είναι διαθέσιμα σε όλα τα είδη υλικών. Τα πιο δημοφιλή για κοσμήματα είναι τα πολύτιμα μέταλλα, όπως ο χρυσός, το ασήμι, η πλατίνα και τα μη πολύτιμα μέταλλα, που συχνά επικαλύπτονται με χρυσό ή ασήμι. Τα μη πολύτιμα μέταλλα είναι ο ορείχαλκος, ο χαλκός, ο σίδηρος, το νικέλιο, το τιτάνιο και ο κασσίτερος χωρίς μόλυβδο.
Φυλακτό

Τα φυλαχτά έρχονται σε όλα τα σχήματα και μεγέθη. Τα φυλαχτά πωλούνται σε χρυσό ή ασήμι , αλλά μπορούν να βρεθούν ως ατσάλινα με επιχρυσωμένο ασήμι ή χρυσό. Τα φυλαχτά από πολύτιμα μέταλλα μπορούν να διακοσμηθούν με διαμάντια, πολύτιμους λίθους ή τα λιγότερο ακριβά ζιρκόν  και προσομοιωμένους πολύτιμους λίθους που δημιουργήθηκαν στο εργαστήριο.

Υπάρχουν πολλοί τύποι φυλαχτών, αλλά όλα θεωρούνται προστάτες και υπερασπιστές έναντι διαφορετικών τύπων βλαβών ή απειλών. Οι περισσότερες θρησκείες έχουν φυλαχτά που πιστεύεται ότι φιλοξενούν πνευματικές δυνάμεις που σας προστατεύουν από κίνδυνο, κακό ή άλλες περιστάσεις που είναι επιβλαβείς. Για παράδειγμα, ένα μενταγιόν του Αγίου Χριστόφορου πιστεύεται ότι προστατεύει τους ταξιδιώτες. Ο Άγιος Χριστόφορος δίνεται συχνά ως δώρο επιβεβαίωσης ή φοριέται για προστασία από όσους πάσχουν από επιληψία. Αυτό το φυλαχτό του Αγίου φοριέται επίσης για προστασία από πλημμύρες και καταιγίδες. Είναι ένα αγαπημένο φυλαχτό που φορούν οι στρατιώτες.

Καμέο
Ένα μενταγιόν καμέο είναι ένα εξαιρετικό προφίλ σε ένα υπερυψωμένο ανάγλυφο σκάλισμα. Το παραδοσιακό μπούστο μιας όμορφης γυναίκας είναι το πιο οικείο. Τα καμέο είναι σκαλισμένα από κέλυφος καρνεόνου, φίλντισι, κέλυφος σαρδόνυγας (σπάνιο) ή αχάτη. Μερικά σύγχρονα είναι κατασκευασμένα από ρητίνη. Η προσοχή στη λεπτομέρεια κάνει αυτούς τους πολύτιμους θησαυρούς. Τα μοντέρνα καμέο συχνά ξεφεύγουν από τις παραδοσιακές σιλουέτες και αντανακλούν σύγχρονες σκηνές.

Μπορείτε να βρείτε λουλούδια, αγγέλους, παιδιά και διάφορες σκηνές. Αν θέλετε ένα μενταγιόν που είναι κομψό και έχει κλασική γοητεία, αυτό είναι το μενταγιόν για εσάς. Θα συμπληρώσει κάθε φόρεμα ή επαγγελματικό κοστούμι με στυλ . Μπορεί να φορεθεί για μια επίσημη έξοδο, ειδικά όταν παρευρεθείτε σε γάμο.

Κρύσταλλοι

Ένας κρύσταλλος χαλαζία ή πολύτιμος λίθος διπλού ή ενός άκρου είναι ένας αγαπημένος τύπος μενταγιόν. Υπάρχουν πολλές επιλογές σε στυλ και είδη κρυστάλλων. Μπορείτε να προτιμήσετε έναν άκοπο πολύτιμο λίθο τυλιγμένο με σύρμα. Οι κρύσταλλοι χρησιμοποιούνται για ενεργειακές θεραπείες και φοριούνται ως φυλαχτά . Μπορείτε να τα φορέσετε απλά ως δήλωση μόδας για μια ωραία έγχυση διαύγειας και λάμψης στην γκαρνταρόμπα σας.

Fashion κολιέ

Ένα Fashion μενταγιόν φοριέται αυστηρά για την αισθητική ομορφιά που προσφέρει. Αυτά τα μενταγιόν δεν είναι συνήθως κατασκευασμένα από πολύτιμα μέταλλα ή πολύτιμους λίθους, αλλά είναι αυτό που είναι γνωστό ως κοσμήματα αξεσουαρ. Η οικονομική προσιτή τιμή των Fashion μενταγιόν  τα καθιστά εύκολο να αλλάξουν και να συντονιστούν με τα ντυσίματά σας. Αυτά τα μενταγιόν είναι πολύ ευέλικτα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν με διαφορετικούς τύπους κολιέ για να επιτύχουν διαφορετικές εμφανίσεις. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε να φορέσετε ένα με χρυσή αλυσίδα ή να αλλάξετε την εμφάνισή σας με ένα δερμάτινο κορδόνι. Μπορείτε να διαφοροποιήσετε το μήκος και το μέγεθος των κολιέ για να συμπληρώσετε διαφορετικά ρούχα.


Απειρο

Το σύμβολο του άπειρου αντιπροσωπεύει την αιωνιότητα ή το ατελείωτο. Αυτό το μενταγιόν δίνεται συχνά ως σύμβολο αγάπης για το επάγγελμα ,την αγάπη που δεν πεθαίνει ποτέ. Αυτό το σύμβολο του να αγαπάς κάποιον για πάντα περιλαμβάνει συχνά ένα διαμάντι ή πολύτιμο πετράδι, για να δώσει στο μενταγιόν μεγαλύτερη αισθητική γοητεία ως κόσμημα.

Μενταγιόν

Τα μενταγιόν είναι μερικά από τα πιο δημοφιλή παραδείγματα κοσμημάτων με κρεμαστό κόσμημα. Τα μενταγιόν σε σχήμα καρδιάς είναι ιδιαίτερα κοινά, που συχνά διαθέτουν ένα μόνο διαμάντι ενσωματωμένο στο κέντρο. Τα μηνύματα αγάπης είναι συχνά χαραγμένα στο εσωτερικό ή στο πίσω μέρος. Ορισμένα μενταγιόν καρδιάς διαθέτουν τα αρχικά ή το όνομα του ιδιοκτήτη. Τα μενταγιόν διατίθενται σε σχήματα στρογγυλά, οβάλ, τετράγωνα και ορθογώνια.

Στους ανθρώπους αρέσει να βάζουν μια φωτογραφία ενός αγαπημένου προσώπου στο μενταγιόν, ή μερικές φορές μια φωτογραφία του εαυτού τους ως παιδιά. Ως δώρο από έναν εραστή, μια φωτογραφία του εραστή και της αγαπημένης τους τοποθετείται μέσα στο πλαίσιο του μενταγιόν με μια φωτογραφία σε κάθε πλευρά. Μερικοί άνθρωποι βάζουν μια τούφα μαλλιών από ένα αγαπημένο τους πρόσωπο ως ενθύμιο. Αυτό το σχέδιο θεωρείται από καιρό ένα εξαιρετικό ρομαντικό δώρο, ειδικά για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, γενέθλια, γάμους ή επετείους. Είναι μια αγαπημένη επιλογή για δώρο βάπτισης ή νεογέννητου. Ένα μενταγιόν σε σχήμα καρδιάς είναι ιδανικό για δώρο για τη γιορτή της μητέρας.

Λιροοθήκη-Μεταλλια


Μια λιροθήκη έχει συνήθως το μέγεθος απο μια λιρα, αλλά μπορεί να είναι και μεγαλύτερο. Αυτό το κόσμημα μπορεί να δοθεί ως είδος βραβείου, μεταλλιου ή άλλης μορφής αναγνώρισης. Ορισμένα μετάλλια είναι θρησκευτικές εικόνες ή ευλογίες. Υπάρχουν και άλλα μετάλλια που είναι καθαρά κοσμήματα μόδας με μοναδικό σχέδιο. Μπορεί να αποφασίσετε να φορέσετε ένα μενταγιόν που διαθέτει μια γυναικεία φιγούρα τοποθετημένο στο κέντρο του μενταγιόν για να ντύσετε ένα casual ντύσιμο ή να τονίσετε ένα πολύχρωμο καλοκαιρινό φόρεμα.

Γούρια Προστασίας

Το φυλαχτό είναι στενός ξάδερφος ενός φυλαχτού. Σε αντίθεση με ένα θρησκευτικό φυλαχτό, ένα γούρι θεωρείται ένα σύμβολο που έχει εμποτιστεί με μαγικά στοιχεία. Αυτά τα μαγικά γούρια μπορούν να κατασκευαστούν από οποιοδήποτε είδος υλικού, τεχνητό ή οργανικό. Για ένα μενταγιόν, το γούρι είναι συνήθως κάποια μορφή μετάλλου που διαθέτει ένα συγκεκριμένο έμβλημα, σύμβολο ή σχέδιο που θα μπορούσε επίσης να περιλαμβάνει γράμματα ή/και αριθμούς.

Σε αντίθεση με ένα φυλαχτό, ένα γούρι κατασκευάζεται σκόπιμα για να χρησιμεύσει ως μαγικό γούρι. Η μαγεία δημιουργείται για να μεταβιβαστεί στον χρήστη για να προσφέρει όποιες μαγικές δυνάμεις φέρει το γούρι. Το γούρι μπορεί να είναι οποιουδήποτε τύπου , αναπαράστασης ενός πολιτισμού, μυθολογιών ή αρχαίων σχεδίων. Μπορείτε να τα βρείτε ως Ελληνικα σύμβολα, κελτική ασπίδα πολεμιστή, σύμβολα μαγείας από τη Σφραγίδα του Βασιλιά Σολομώντα, νεκροκεφαλες και πολλά άλλα.
Γενικά σύμβολα για μενταγιόν

Υπάρχουν γενικά σύμβολα που δεν ανήκουν σε συγκεκριμένο τύπο κολιέ, όπως μενταγιόν ή φυλαχτό. Αυτά τα μενταγιόν είναι συχνά αναπαραστάσεις του ποιος είναι το άτομο ή πώς αυτοπροσδιορίζεται ότι ανήκει σε μια συγκεκριμένη αίρεση, πολιτισμό, θρησκεία ή απλώς σύμβολο κάτι που του αρέσει.
Σύμβολο της πίστης

Μερικοί άνθρωποι αυτοπροσδιορίζονται με πίστη και φορούν ένα μενταγιόν σύμβολο της πίστης τους. Αυτά τα κοσμήματα θεωρούνται ένας τρόπος για να τιμήσετε ή να διεκδικήσετε μια συγκεκριμένη θρησκεία ή πεποίθηση. Μερικά από αυτά τα σύμβολα είναι σταυροί, το αστέρι του Δαβίδ, η Παναγία και διάφορες εικόνες διαφορετικών θρησκειών. Αυτά τα θρησκευτικά σύμβολα μπορεί να είναι απλά ή στολισμένα με στολίδια όπως χρυσά λουλούδια, πέτρες ή σμάλτο.

Μερικοί άνθρωποι φορούν θρησκευτικά σύμβολα όχι ως ένδειξη πίστης αλλά στο πλαίσιο μιας δήλωσης μόδας. Αυτά φαίνονται σε έναν υπερμεγέθη σταυρό, το αστέρι του Δαβίδ ή το αρχαίο αιγυπτιακό σύμβολο της ζωής, το ankh.
 
Πολιτιστικά Σύμβολα

Τα μενταγιόν μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να τιμήσουν την πολιτιστική κληρονομιά κάποιου. Ένα όμορφο Claddagh, το παραδοσιακό ιρλανδικό σύμβολο για τη φιλία, την αγάπη και την πίστη, θα ήταν ένα υπέροχο δώρο για ένα άτομο ιρλανδικής καταγωγής. Τα πολύχρωμα κομμάτια από σμάλτο σε σχήμα σημαίας μιας χώρας, της Ελλαδας ή τοης Αμερικης, για παράδειγμα, είναι δημοφιλείς επιλογές μενταγιόν.
Μενταγιόν της Αυτοέκφρασης

Τα μενταγιόν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να εκφράσουν τα ενδιαφέροντα και την προσωπικότητά κάποιου. Ένας καλλιτέχνης μπορεί να εκτιμήσει ένα απροσδιόριστο γεωμετρικό κολιέ, ενώ ένας πιανίστας μπορεί να επιλέξει να φορέσει ένα που έχει σχήμα μουσικής μιας νότας. Μια μητέρα μπορεί να φορέσει ένα κολιε για μαμά, και μια περιποιητική ιδιοκτήτρια ενώς Pet Shop θα μπορούσε να φορέσει περήφανα ένα σκυλί στην άκρη της αλυσίδας της. Υπάρχουν μπάλες βόλεϊ, άλογα, ψαλίδια και κλωστή, βιβλία, πουλιά, γάτες - κάτι για όλους.
Επιλέξτε ένα μενταγιόν για συγκεκριμένη περίσταση

Μπορεί να έχετε ένα μενταγιόν που φοράτε μόνο για ειδικές περιστάσεις ή μια συγκεκριμένη εκδήλωση, όπως διακοπές ή επέτειο. Με τόσες πολλές επιλογές μενταγιόν, μπορείτε πάντα να βρείτε ένα για να προσαρμόσετε και να βελτιώσετε το ντύσιμό σας.

Leave a comment

Call Our Store

+302103218290

visiongold@outlook.com

Working hours of our store:

On weekdays:

Saturday:

Sunday:

from 8:00 to 21:00

from 9:00 to 20:00

from 10:00 to 19:00

Boxed:

Sticky Add To Cart

Font: