Latest posts

Ελληνικές παραδόσεις αρραβώνα και γάμου




Καθώς γιορτάζετε τη δέσμευσή σας να παντρευτείτε, εάν είστε Έλληνας, μπορείτε επίσης να γιορτάσετε την κληρονομιά σας ακολουθώντας τις Ελληνικές παραδόσεις αρραβώνων. Αυτά τα έθιμα, πολλά από αυτά προέρχονται από τα βάθη των αιώνων, παρέχουν έναν ιδιαίτερο τρόπο να συμπεριλάβετε την οικογένειά σας και τον κοινωνικό περίγυρο σας στην ευτυχία σας.
Έξι ελληνικές παραδόσεις αρραβώνων

Είτε έχετε Ελληνική καταγωγή είτε όχι, πιθανότατα γνωρίζετε ότι πολλά πρέπει να προγραμματιστούν σε ένα ελληνικό γάμο ή  αρραβώνα. Αν έχετε δει την ταινία My Big Fat Greek Wedding, έχετε κάποια ιδέα για την πολυπλοκότητα μιας ελληνικής γαμήλιας τελετής. Τι γίνεται όμως με τον ίδιο τον αρραβώνα; Η παράδοση είναι πολύ σημαντική και αυτή την περίοδο.

Εδώ είναι μερικές από τις πιο σημαντικές και αξέχαστες ελληνικές παραδόσεις αρραβώνων. Ίσως θέλετε να συμπεριλάβετε μερικά από αυτά τα έθιμα στη γιορτή σας.
Η δέσμευση είναι σημαντική

Στην παραδοσιακή ελληνική κοινωνία, είναι πολύ σημαντικό για ένα ζευγάρι να αρραβωνιαστεί. Αυτή η περίοδος αρραβώνων είναι η στιγμή που οι δύο οικογένειες μπορούν να γνωριστούν. Αυτές τις μέρες, η διάρκεια της περιόδου αρραβώνων μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τις συνθήκες του ζευγαριού, αλλά η σημασία του αρραβώνα δεν έχει αλλάξει με την πάροδο του χρόνου.
Ζητώντας το χέρι της

Σήμερα, τα περισσότερα Αμερικανικά ζευγάρια απλώς συμφωνούν να παντρευτούν όταν αισθάνονται έτοιμα. Αυτό δεν συμβαίνει σε έναν παραδοσιακό Ελληνικό αρραβώνα. Ο άντρας πρέπει να ζητήσει από τον πατέρα της γυναίκας το χέρι της. Αυτό συχνά σημαίνει ότι ο άνδρας πρέπει να δημιουργήσει μια σχέση με την οικογένεια της γυναίκας πριν σκεφτεί να μιλήσει στον πατέρα της για να παντρευτεί.
Προίκα νύφης

Στην παραδοσιακή Ελληνική κουλτούρα, η νύφη έχει συχνά προίκα. Αυτή η προίκα αποτελείται κυρίως από κλινοσκεπάσματα που φτιάχνουν η νύφη και οι γυναίκες της οικογένειάς της. Τα τυπικά είδη περιλαμβάνουν πετσέτες, σεντόνια, τραπεζομάντιλα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Συχνά, ο πατέρας της νύφης περιλαμβάνει ένα επιπλωμένο σπίτι για το ζευγάρι. Αυτό το έθιμο έχει πέσει κυρίως σε αδυναμία τα τελευταία χρόνια, αλλά εξακολουθεί να εφαρμόζεται από μερικές πολύ παραδοσιακές οικογένειες.
Ευλογία Ιερέως

Η θρησκεία παίζει σημαντικό ρόλο στον Ελληνικό πολιτισμό. Πριν παντρευτούν, ένα ζευγάρι Ελλήνων πρέπει να κάνει τρεις επισκέψεις με τον ιερέα. Σε κάθε επίσκεψη, θα λαμβάνουν συμβουλές σχετικά με τον επερχόμενο γάμο. Ενώ το ζευγάρι συνήθως προγραμματίζει γάμο αυτή τη στιγμή, δεν θεωρούνται πλήρως αρραβωνιασμένοι μέχρι να συμφωνήσει ο ιερέας στην ένωση.
Συγκέντρωση αρραβώνων

Αφού ένα ζευγάρι έχει λάβει την ευλογία του ιερέα, οι οικογένειες συχνά διοργανώνουν ένα μεγάλο πάρτι αρραβώνων. Ο ιερέας θα παρευρεθεί μερικές φορές σε αυτή την εκδήλωση και θα ευλογήσει δημόσια τα δαχτυλίδια αρραβώνων. Αφού το ζευγάρι λάβει αυτή τη δημόσια ευλογία, οι φίλοι και η οικογένεια συγκεντρώνονται τριγύρω, φωνάζοντας ευχές για το ζευγάρι.
Κρυφή Νύφη

Στους περισσότερους πολιτισμούς, υπάρχει ένα έθιμο να κρατούν τη νύφη κρυμμένη την ημέρα του γάμου. Στην Ελληνική παράδοση αυτό είναι πολύ σημαντικό. Θεωρείται κακή τύχη για το γάμο, αν ο γαμπρός δει τη νύφη πριν από την τελετή του γάμου. Αυτό το έθιμο μπορεί να πηγάζει από την αρχαία Ελλάδα όπου οι γάμοι συνήθως και των βασιλιάδων  κανονιζόταν από τους γονείς χωρίς οι άμεσοι ενδιαφερόμενοι να έχουν δει ο ένας τον άλλον και ειδικά στις βασιλικές οικογένειες ήταν γάμοι συμφερόντων.
Τελικές Λέξεις

Η ενσωμάτωση των ελληνικών παραδόσεων αρραβώνων στις προ-γαμήλιες γιορτές σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τιμήσετε την οικογένειά σας και την κληρονομιά σας. Καλή διασκέδαση στο σχεδιασμό του γάμου σας! Στο εργαστήριο κοσμημάτων μας  VisionGold.org Μπορείτε να βρείτε το ρομαντικό  μονόπετρο δαχτυλίδι για αρραβώνα ή γάμο σε προσιτές τιμές για όλα τα βαλάντια με  κορυφαία Ελληνική ποιότητα κατασκευής

Leave a comment

Call Our Store

+302103218290

visiongold@outlook.com

Working hours of our store:

On weekdays:

Saturday:

Sunday:

from 8:00 to 21:00

from 9:00 to 20:00

from 10:00 to 19:00

Boxed:

Sticky Add To Cart

Font: