Latest posts

Πώς να επιλέξετε το ιδανικό μονόπετρο ; 10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε ένα δαχτυλίδι αρραβώνων




Η αγορά για το μονόπετρο δαχτυλίδι αρραβώνα γάμου είναι συναρπαστική! Βρήκατε επιτέλους αυτό και τώρα ψάχνετε για το τέλειο μονόπετρο δαχτυλίδι για να κάνετε την ερώτηση στην αγαπημένη σας . Αν και οι αγορά του μονόπετρο δαχτυλιδιού αρραβώνα είναι πολύ διασκεδαστική, μπορεί επίσης να είναι λίγο μπερδεμένη, ειδικά αν δεν το έχετε ξανακάνει. Για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε προτού πείτε "Ναι" σε ένα μονόπετρο  δαχτυλίδι, ακολουθεί η λίστα με τα 10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε ένα μονόπετρο δαχτυλίδι αρραβώνα.
1. Οι βάσεις και τα διαμάντια πωλούνται συχνά χωριστά
uc?id=1cfVvYv-wIuwDUAc5kZNLBoTSERCYkD7g&export=download
Ας ξεκινήσουμε με κάτι που πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν: οι βάσεις και οι κεντρικές πέτρες πωλούνται συχνά χωριστά. Έτσι, όταν ψωνίζετε για ένα δαχτυλίδι αρραβώνα, συχνά ψωνίζετε για δύο πράγματα, την κεντρική πέτρα σας (συνήθως ένα λευκό διαμάντι) και τη βάση σας (το χρυσό δαχτυλίδι που κρατά την κεντρική πέτρα σας).

Ορισμένα δαχτυλίδια έχουν προκαθοριστεί με μια κεντρική πέτρα. Για παράδειγμα, σχεδόν όλα τα δαχτυλίδια αντίκες για  αρραβώνα   θα είναι πλήρως ολοκληρωμένα και πολλοί σύγχρονοι κοσμηματοπώλες κατασκευάζουν προκαθορισμένα δαχτυλίδια. Ωστόσο, είναι πιο συνηθισμένο σήμερα οι κοσμηματοπώλες να πουλούν χωριστά βάσεις και πέτρες για το κέντρο, γι' αυτό να το γνωρίζετε όταν ψωνίζετε.
2. Γνωρίστε τα 4C
2023-01-26_140622.jpg
Εάν, όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, ψάχνετε για ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι αρραβώνων, θα θέλετε να κατανοήσετε τα 4C πριν αγοράσετε το διαμάντι σας. Τα 4C είναι βαθμολογίες ποιότητας που δίνονται σε ένα διαμάντι. Ακολουθεί μια σύντομη επισκόπηση των 4Cs:

Κοπή: Μια ταξινόμηση του πόσο καλά είναι κομμένο ένα διαμάντι, το οποίο επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο συλλαμβάνει το φως.

Χρώμα: Μια μέτρηση του πόσο άχρωμο είναι ένα λευκό διαμάντι.

Καθαρότητα: Μια ταξινόμηση του πόσο άψογο είναι ένα διαμάντι, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

Καράτια: Μια μέτρηση βάρους που μπορεί να σας δώσει μια ιδέα για το πόσο μεγάλο είναι ένα διαμάντι.


3. Οι ειδικοί στα κοσμήματα λένε να δώσετε προτεραιότητα στην κοπή των διαμαντιών
2023-01-26_140729.jpg
Αν και κάθε ένα από τα 4C είναι σημαντικό, οι ειδικοί στα κοσμήματα συνήθως συνιστούν να δίνετε προτεραιότητα στην κοπή όταν αξιολογείτε ένα διαμάντι. Αναρωτιέστε γιατί; Εάν ένα διαμάντι έχει κοπή κακής ποιότητας, δεν θα αντανακλά καλά το φως, κάτι που θα το κάνει να φαίνεται θαμπό και αμυδρό.
4. Σχημα διαμαντιου  και  Στυλ του μονόπετρου

Τα δύο πράγματα που έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στο στυλ του μονόπετρου δαχτυλιδιού του αρραβώνα σας είναι το σχήμα της κεντρικής πέτρας και το στυλ του δαχτυλιδιού σας. Το σχήμα αναφέρεται στο σχήμα της πέτρας στο κέντρο του διαμαντιού (όπως στρογγυλό, οβάλ, princess, pear cut κ.λπ.) και κάθε σχήμα έχει διαφορετικό στυλ. Η ρύθμιση του μονόπετρου δαχτυλιδιού αρραβώνα ή γάμου σας θα επηρεάσει επίσης το στυλ του. Οι ¨βάσεις¨ μπορεί να είναι κλασικές, εμπνευσμένες από vintage, μοντέρνες, μοναδικές και πολλά άλλα.
5. Παραγγελία εκ των προτέρων
2023-01-26_140632.jpg
Αν δεν αγοράζετε ένα προκαθορισμένο δαχτυλίδι αρραβώνων, ο κοσμηματοπώλης σας θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να τοποθετήσει το επιθυμητό διαμάντι στη βάση του δαχτυλιδιού αρραβώνα. Επιπλέον, ορισμένα δαχτυλίδια αρραβώνα γίνονται μόνο αφού παραγγείλετε, κάτι που μπορεί να πάρει λίγο χρόνο. Έτσι, για να βεβαιωθείτε ότι έχετε το δαχτυλίδι αρραβώνα μέχρι την ημερομηνία που θέλετε να προτείνετε, παραγγείλτε το δαχτυλίδι σας πολύ νωρίτερα. Ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι να παραγγείλετε 6 εβδομάδες νωρίτερα, κάτι που σας δίνει άφθονο χώρο αναπνοής, αλλά συμβουλευτείτε τον κοσμηματοπώλη σας για τον ακριβή χρόνο που μπορεί να χρειαστεί για να ολοκληρωθεί το δαχτυλίδι σας.
6. Δεν υπάρχει «σωστό» ποσό προς δαπάνη

Ίσως έχετε ακούσει ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο ποσό σε ευρώ που πρέπει να ξοδέψετε για το  μονόπετρο δαχτυλίδι  αρραβώνων σας. Συνήθως, οι άνθρωποι λένε ότι πρέπει να ξοδέψετε το ισοδύναμο μισθού 3 μηνών σε ένα μονόπετρο δαχτυλίδι αρραβώνων. Ωστόσο, δεν υπάρχει πραγματικά κανένα «σωστό» ποσό που πρέπει να ξοδέψετε για ένα δαχτυλίδι αρραβώνων. Θα πρέπει να ξοδεύετε μόνο ό,τι αισθάνεστε άνετα. Ο προϋπολογισμός σας είναι μια προσωπική απόφαση, επομένως σκεφτείτε τις μοναδικές οικονομικές σας συνθήκες αντί να ακολουθείτε παλιομοδίτικούς «κανόνες». Τότε, μη διστάσετε να ξοδέψετε όσο λίγα ή όσα θέλετε για το δαχτυλίδι των αρραβώνων σας.
7. Μπορείτε πάντα να κάνετε αναβάθμιση αργότερα

Εάν δεν μπορείτε να αποκτήσετε το μεγάλο, φανταχτερό δαχτυλίδι που θέλετε όταν αρραβωνιαστείτε, να θυμάστε ότι μπορείτε πάντα να κάνετε αναβάθμιση . Είναι πολύ συνηθισμένο να αναβαθμίζετε τα δαχτυλίδια αρραβώνων για επετείους ή γενέθλια, οπότε, εάν το δαχτυλίδι των ονείρων σας δεν είναι στον προϋπολογισμό σας αυτή τη στιγμή, να ξέρετε ότι μπορείτε πάντα να αναβαθμίσετε το διαμάντι ή τη βάση σας αργότερα.
8. Γνωρίστε τα πολύτιμα μέταλλα σας
2023-01-26_140653.jpg
Τα μονόπετρα  δαχτυλίδια αρραβώνα διατίθενται σε πολλά διαφορετικά πολύτιμα μέταλλα. Και, συχνά, το ίδιο στυλ βάσης μπορεί να κατασκευαστεί σε διαφορετικά πολύτιμα μέταλλα. Τα πιο δημοφιλή πολύτιμα μέταλλα για δαχτυλίδια αρραβώνων είναι η πλατίνα, ο λευκός χρυσός, ο κίτρινος χρυσός και ο ροζ χρυσός. Η επιλογή του πολύτιμου μετάλλου σας θα επηρεάσει το στυλ του δαχτυλιδιού σας και την  συντήρηση  που μπορεί να χρειαστεί.
9. Οι εγγυήσεις δεν είναι το ίδιο πράγμα με την ασφάλιση κοσμημάτων

Οι άνθρωποι συνήθως μπερδεύουν τις εγγυήσεις για την ασφάλεια κοσμημάτων, όταν αυτά τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά. Γενικά, οι εγγυήσεις αναφέρονται  Στην ποιότητα του διαμαντιού και αναφέρει αναλυτικά τα στοιχεία όπως η κοπή καθαρότητα και το χρώμα, ενώ η ασφάλεια κοσμημάτων μπορεί να σας προστατεύσει από πράγματα όπως τυχαία κλοπή ή απώλεια.
10. Μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας μονόπετρο
2023-01-26_140816.jpg
Εάν δεν μπορείτε να βρείτε το δαχτυλίδι αρραβώνων των ονείρων σας, μπορείτε πάντα να δημιουργήσετε ένα προσαρμοσμένο δαχτυλίδι αρραβώνων. Η δημιουργία ενός προσαρμοσμένου δαχτυλιδιού είναι ευκολότερη και πιο προσιτή από όσο νομίζετε. Και είναι καλά αξίζει τον επιπλέον χρόνο που μπορεί να χρειαστεί για να σχεδιάσετε και να δημιουργήσετε κάτι προσαρμοσμένο. Στο τέλος της διαδικασίας, θα έχετε ένα δαχτυλίδι που δεν θα μοιάζει με κανένα άλλο, ακριβώς όπως η αγάπη σας ως ζευγάρι.

Leave a comment

Call Our Store

+302103218290

visiongold@outlook.com

Working hours of our store:

On weekdays:

Saturday:

Sunday:

from 8:00 to 21:00

from 9:00 to 20:00

from 10:00 to 19:00

Boxed:

Sticky Add To Cart

Font: