Latest posts

Ανδρικά δαχτυλίδια σφραγίδα- ανδρικά αξεσουάρ που αιχμαλωτίζουν τα βλέμματα

Ανδρικά δαχτυλίδια σφραγίδα- ανδρικά αξεσουάρ που αιχμαλωτίζουν τα βλέμματα
 26/8/2019
 Πριν από πολλά χρόνια, ένα δαχτυλίδι σφραγίδα θα ήταν απλά ένα όμορφο αξεσουάρ για το χέρι ενός σημαντικού ατόμου της εποχής Αλλά και ένα απαραίτητο εργαλείο, για τη διεκπεραίωση δημόσιων και ιδιωτικών υποθέσεων. Είχε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον πολιτισμό και την ιστορία. Στη σημερινή εποχή Ωστόσο ένα δαχτυλίδι σφραγίδα έχει χάσει την αρχική της λειτουργία Πού ήταν να σφραγίζει έγγραφα όμως αντί για αυτό έχει αποκτήσει το ρόλο πιο δημοφιλούς κοσμήματος για τους άνδρες!!!

 Η ιστορία το ανδρικό δαχτυλίδι σφραγίδα αρχίζει στην αρχαία Μεσοποταμία την Αίγυπτο και την αρχαία Ελλάδα  Οπου σηματοδοτεί ένα σύμβολο εξουσίας και υψηλής κοινωνικής θέσης. Τα δαχτυλίδια χρησιμοποιήθηκαν οστρα γίδα για την πιστοποίηση μηνυμάτων και εγγράφων εκείνη την εποχή φορέθηκαν είτε γύρω από το λαιμό σαν κρεμαστά κοσμήματα είτε σε σαν δαχτυλίδια.
 Μαζί με τη λειτουργία της σφράγισης μηνυμάτων τα δαχτυλίδια απέκτησαν Ένα ιδιαίτερο αποκρυφισμό στην αρχαία Αίγυπτο. Πίστευαν ότι προστατεύουν αυτόν που τα φοράει από τα κακά πνεύματα επίσης στα αρχαία χρόνια όποιος άντρας φορούσε δαχτυλίδι σφραγίδα αφηνε όλους να γνωρίζω για την ιδιαίτερη κατάσταση του, Προφανώς δεν ήταν ένας συνηθισμένος άνθρωπος!!!

 Στο Μεσαίωνα τα ανδρικά δαχτυλίδια με σφραγίδα χρησίμευαν ως προσωπική υπογραφή έχοντας  το οικόσημο των ευγενών. Το οικόσημο ήταν χαραγμένο σαν εικόνα καθρέφτη έτσι ώστε όταν σφράγιζαν το αποτύπωμα να απεικονίζεται σωστά. Η σφραγίδα Χαράς όταν απευθείας στη μεταλλική επιφάνεια του δαχτυλιδιού είτε σε μία ημιπολύτιμη πέτρα όπως ο Αμέθυστος. Έτσι οι βασιλιάδες οι δούκες και οι πρίγκιπες της εποχής αν χρειαζόταν να σφραγίσουν μία επιστολή ή να πιστοποιήσουν ένα σημαντικό έγγραφο, κρατούσαν το δαχτυλίδι σφραγίδα πάνω από τη φλόγα ενός κόκκινου κεριού( βουλοκέρι) και σφράγιζαν πάνω στο κερί. Μόνο οι πλούσιοι άνθρωποι και σημαντικοί δημόσιοι υπάλληλοι όπως κυβερνήτες ενός κράτους θρησκευτικοί ηγέτες αξιοσημείωτοι αριστοκράτες και διάσημοι γιατροί και δικηγόροι θα μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά να υπογράφουν με αυτό τον τρόπο. Οι πλούσιοι μπορούσαν να έχουν  αρκετά αποκλειστικά δαχτυλίδια σφραγίδα Ενώ οι λιγότερες πλούσιες οικογένειες κρατούσαν μόνο ένα δαχτυλίδι και το περνούσαν από γενιά σε γενιά.

 Το πιο διάσημο ανδρικό δαχτυλίδι σφραγίδα

 Πιθανώς το πιο διάσημο ανδρικό δαχτυλίδι σφραγίδα στην ιστορία είναι το δαχτυλίδι σφραγίδα του ψαρά. Είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του Πάπα. Αυτό το δαχτυλίδι σφραγίδα ζυγίζει περίπου 35 γραμμάρια και είναι κατασκευασμένο από λευκό χρυσό. Το δαχτυλίδι είναι διακοσμημένο από τη μία πέτρα η οποία απεικονίζει τον Απόστολο Πέτρο να ψαρεύει με ένα δίχτυ. Μέχρι τα μέσα  του XIX αιώνα οι πάπες έβαζαν την προσωπική τους σφραγίδα στις επιστολές με αυτό το δαχτυλίδι. Όταν ένας παπάς πέθανε και τη θέση του έπαιρνε ένας καινούργιος το δαχτυλίδι που κατείχε καταστρεφόταν. Έτσι ο νέος πάπας κατασκεύαζε ένα δαχτυλίδι με το ψαρά με τα αρχικά του

 Στην εποχή μας Ένα ανδρικό δαχτυλίδι σφραγίδα έχει χάσει τη λειτουργία της προσωπικής  υπογράφεις αν και μπορεί ακόμα και σήμερα να χρησιμοποιηθεί για αυτό το λόγο. Ωστόσο όμως εχει γίνει Ένα από τα πιο όμορφα ανδρικά αξεσουάρ και μπορούν να τονίσουν το στυλ και το ύφος ενός άνδρα όπως ακριβώς και ένα σπορ αυτοκίνητο!!!

 Ένα  ανδρικό δαχτυλίδι σφραγίδα δεν είναι ακριβώς ενα καθημερινο δαχτυλίδι. Συνήθως είναι μεγαλύτερο από τα υπόλοιπα δαχτυλίδια και διαθέτει μία στρογγυλή τετράγωνη ή ορθογώνια πλάκα που φέρει τα αρχικά του ιδιοκτήτη το οικόσημο ή ένα μοντέρνο σχέδιο. Αν και συνήθως δεν είναι στολισμένο με πέτρες υπάρχουν πάντα οι εξαιρέσεις σε αυτό τον κανόνα

 Ασημένια ανδρικά δαχτυλίδια σφραγίδα- η καλύτερη επιλογή για τον άνδρα

 Το ασήμι είναι ένα ευγενές και πολύτιμο μέταλλο το οποίο θεωρείται αληθινά   αρρενωπό!!Το χρώμα και στιλπνότητα του δίνουν έμφαση στο στυλ ενός άνδρα και τονίζουν την αρρενωπότητα του. Ένα ανδρικό δαχτυλίδι σφραγίδα υψηλής ποιότητας που έχει βάρος δίνει στον ιδιοκτήτη του μία ιδιαίτερη γοητεία, δείχνει την αυτοπεποίθησή του και ότι προσέχει κάθε λεπτομέρεια στην εμφάνισή του. Τα ανδρικά δαχτυλίδια με σφραγίδα είναι μία μικρή πολυτέλεια για τον άνδρα που Αναλόγως την οικονομική του κατάσταση μπορεί να το επιλέξει ακόμα και σε χρυσό εάν  τα οικονομικά του το επιτρέπουν.

Στη VisionGold.org® θα βρείτε αρκετά σχέδια σε ασήμι 925 με άψογη ποιότητα κατασκευής που να Είστε σίγουροι θα εκπληρώσουμε το καλύτερο δυνατό τρόπο την ανάγκη σας για ανδρικά δαχτυλίδια με σφραγίδα αλλά ακόμα και αν δεν βρείτε αυτό που έχετε στο μυαλό σας Μπορούμε να σας το κατασκευάσουμε Αρκεί να μας δώσετε κάποιο σχέδιο ή κάποια εικόνα και να μας εξηγήσετε τι θέλετε... Και θα σας κατασκευάσουμε  ενα 100%  δικό σου δαχτυλίδι θα σημαίνει κάτι ιδιαίτερο για εσάς όταν το φοράτε

Leave a comment

Call Our Store

+302103218290

visiongold@outlook.com

Working hours of our store:

On weekdays:

Saturday:

Sunday:

from 8:00 to 21:00

from 9:00 to 20:00

from 10:00 to 19:00

Boxed:

Sticky Add To Cart

Font: